İşgalci İsrail’in  katliam militanları

İşgalci İsrail’in katliam militanları

Cenin şehrinde üç Filistinli gencin şehit edildiği suikast “İsrail özel kuvvetleri” biriminin (Musta’ribun) Filistin halkına karşı uyguladığı suç rolünü ve sistematik cinayetleri tekrar gündeme getirdi.

“İsrail Özel Kuvvetleri”ne bağlı 12 asker, Cenin kentindeki İbn Sina Hastanesi'nin üçüncü katına sızdıktan sonra aralarında iki kardeşin de bulunduğu üç gence suikast düzenledi. Musta'rib biriminin üyeleri sivil kıyafetler giydiler, doktor ve hemşire kılığına girip üç genci susturuculu tabancalarla öldürdüler.

KİM BUNLAR?

Çoğu Arap özellikleri taşıyor. Sivil kıyafet giyiyorlar ve silahlarını kıyafetlerinin altına saklıyorlar. Filistinliler arasına sızma operasyonları gerçekleştiriyorlar. Yöntemleri, olayların mahalline ve yerine getirmeleri gereken görevlere göre değişiyor. Bunlar Musta'ribun veya İbranice ‘Mist'aravim’ olarak biliniyorlar. İsrail ordusunda üyelerinin çoğu Doğu Yahudilerinden oluşan özel bir birliği teşkil ediyorlar. Filistinli gençlerin kılığına girerek göstericilerin arasına dağılıyorlar ve fırsat buldukça onlara saldırıyorlar.

Musta'rib birimi 1930'larda Filistinlileri öldürmek ve yerinden etmek için kuruldu. Direniş güçleri, kurucusu ve lideri General Eli Abram'ı Ağustos 1994'te Cenin kampında tasfiye etmeyi başardı. Üyeleri 1988 ile 2004 yılları arasında 422 Filistinliye suikast düzenledi. Musta'rib biriminin üyeleri belki dakikalar, saatler, günler, hatta aylar boyunca sızma operasyonlarını sürdürüyorlar. Çoğu durumda amaç bilgi toplamak, bireyleri kaçırmak, Filistinli direniş savaşçılarını ortadan kaldırmak veya göstericileri dağıtmak. Tıbbi personelin veya gazetecilerin kimliğine bürünmekten de çekinmiyorlar. Hatta bu güçlere mensup olup kimliğini gizleyerek müslüman kadınlarla evlilik yapıp uzun süre evlilik neticesi çoluk- çocuk sahibi olduktan sonra ortadan kaybolanlar dahi var.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.