İşçiler Adına Erdoğan'a Para Yatırılmış

İşçiler Adına Erdoğan'a Para Yatırılmış

Çanakkale'de gümrük binası yapan şirketin, işçilerin haberi olmadan, onların adına cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabına bağış yaptığı ortaya çıktı. Dekontları gören işçiler, duruma tepki göstererek, paraların...

Çanakkale'de gümrük binası yapan şirketin, işçilerin haberi olmadan, onların adına cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabına bağış yaptığı ortaya çıktı. Dekontları gören işçiler, duruma tepki göstererek, paraların iadesi için girişimde bulundu.

Bozcaada ilçesi liman bölgesinde gümrük binası yapan Nakka Mimarlık, sigortalarını yapacakları gerekçesi ile işçilerin kimliklerini salı günü topladı. Şirket, 20 civarındaki işçinin kimlikleri üzerinde Ziraat Bankası Bozcaada Şubesi'ne, Erdoğan'a 10'ar TL'lik bağış yaptı. Firma, işçilerin kimlikleri üzerinde kendi hesabında yaptığı bağış, bir işçinin duyması üzerine ortaya çıktı. Bunun üzerine işçiler, Ziraat Bankası'na giderek yapılan bağışların dekontunu aldı.

Daha sonra toplanan işçiler, tekrar bankaya giderek kendi adına yapılan bağışı geri istedi. Banka, bağışın yapıldığı zamanın üzerinden 24 saat geçtiği için paranın geri iadesinin yapılmayacağı cevabını verdi. Adlarına yapılan bağışı geri almak için tüm yolları deneyeceklerini belirten işçiler, bir araya gelerek basının karşısına geçti.

"KANDIRDILAR, SİGORTA YAPACAĞIZ DEDİLER"

Sigorta yapılacak diye nüfuz cüzdanlarının istendiğini belirten Rahmi Alkan, kandırıldıklarını söyledi. Alkan, "Nüfuz cüzdanlarımız ile cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan adına, adımıza bağış yapılmış. Bizim rızamız sorulmadan bağış yapılmasını istemiyoruz. Bankaya gittik, dekontlarımızı istedik geriye. Yatırılan paranın geriye iade edilmesini istedik." şeklinde konuştu. Mehmet Dingin ise kandırıldıklarını belirterek, sigorta yapmak için kimliklerinin alındığını, sonunda böyle bir şeyin başlarına geldiğini söyledi.

"KOŞARAK KİMLİĞİMİ GETİRDİM"

İşçilerden 51 yaşındaki İsmet Güngör ise sigorta yapmak için kimliği istediklerinde koşarak eve gittiğini söyledi. Umudunun çalındığını da belirten Güngör, "51 yaşındayım sigorta peşinde koştuğum için kimlik istediler. Koşarak eve gidip kimliğimi aldım. Eğer cumhurbaşkanı adına para yatırılacağını bilseydim hayatta koşmazdım. Sigorta için koştum." dedi.

"HAYVAN HAKLARI DERNEĞİ'NE BAĞIŞ YAPACAĞIZ"

İşçilerden Aziz Önal'dan (59) ise kimliği, Hayvan Hakları Derneği'ne bağış yapılacağı söylenerek kimlik istenmiş. Haberin duyulması üzerine kendi adına da Erdoğan'a bağış yapıldığını öğrendiğini belirten Önal, "Sonra akşam öğrendim ki hepimizin kimliği ile Erdoğan'a para yatırmışlar. Biz parayı geri istedik, banka geri vermedi. Ertesi gün olduğu için veremeyiz dedi. Bunlar, insanların duygu sömürülerini yapıyorlar. Kimliklerini kullanıyorlar. Nasıl parti bu, bir de utanmadan cumhurbaşkanı adayı oluyor." şeklinde konuştu.

"AYAKKABI KUTULARINA BİZİM DE KATKIMIZ OLDU"

Daha sonra bankaya gidip paraları geri isteyen işçiler, kendi adlarına yatırılan paraların dekontlarını göstererek, "Cumhurbaşkanı adayının oğlunun bir ayakkabı kutusunu doldurmada bizim de katkımız oldu. Yazıklar olsun onlara. Adımıza yapılan bağışı almak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Gereken yerler müracaat edeceğiz."

KİMLİKLER KARIŞTI

Nakka Mimarlık şirketi adına açıklama yapan mimar Bülent Sancak ise bağış yapılacakların kimlikleri ile sigorta yapılacakların kimliklerinin karıştığını söyledi. Sancak, "Yeni işe girecek arkadaşların sigortası yapılacak. Sigorta kimlikleri ile bağış kimlikleri karışmış. Kasdi bir şey yok. Eleman köylü bir çocuk. Oturup üniversiteli eleman mı çalıştıracağım. Bir partiye üye yapmamışım, kanunsuz iş yapmamışım. Bazen TEMA'ya da bağış yapıyorum. Bazen Hayvanları Koruma Derneği'ne de bağış yapıyorum. Kaza ile olmuş." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.