İş-Kur’dan NEÜ’de   Engelliler Haftası etkinliği

İş-Kur’dan NEÜ’de Engelliler Haftası etkinliği

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İş-Kur’un engellilere yönelik hizmetleri Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde tanıtıldı.

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, engelli vatandaşların toplumsal ve ekonomik hayata uyumlarını artırıp yaşamlarını kolaylaştırmak için kamu ve özel sektörün, sivil toplum kuruluşları ile birlikte iş birliği yapmasının önemine değindi. İş birliğinin hizmet kalitesini artıracağını dile getiren Keleş, “İŞKUR olarak engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatına girişlerine destek olabilmek amacıyla danışmanlık ve istihdam hizmetleri sunulmaktadır. Senede iki defa engelli hibe projeleri ile kendi işyerlerini kurmak isteyenlere destek olunmaktadır. İl Müdürlüğümüzde düzenlediğimiz iş görüşmeleri ile engelli vatandaşlarımızı ve işyeri temsilcilerini buluşturarak işe girişlere kolaylık sağlamaktadır. Engelli iş koçlarımız ve meslek danışmanlarımız engelli öğrencilerin okullarına düzenledikleri programlarla meslek seçimine katkı sunmaktadır. Çünkü insanların kendilerini tanıyarak seçecekleri meslekleri yaptıkları işi severek yapmalarını ve bu itibarla işlerinde kalıcı olmalarını sağlamaktadır. İl Müdürlüğümüz 2020 yılında erişilebilirlik belgesi almıştır” dedi.

Program Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencilerine İŞKUR’un Faaliyetleri, Engelli Hizmetleri, Danışmanlık ve İstihdam Faaliyetleri konulu sunumla sona erdi.

MUHARREM DURSUN

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.