Irkçı Altın Şafak Aihm'e Gidecek

Irkçı Altın Şafak Aihm'e Gidecek

Yunanistan’da Neo-Nazi Altın Şafak örgütü, Atina’da düzenlediği basın toplantısı ile kendini savundu.

Yunanistan’da Neo-Nazi Altın Şafak örgütü, Atina’da düzenlediği basın toplantısı ile kendini savundu. Irkçı Altın Şafak’ın tutuksuz yargılanan milletvekili ve Altın Şafak Sözcüsü İlias Kasidyaris, örgüt yöneticileri ve üyelerinin tutuklu yargılanmalarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacaklarını açıkladı.

Irkçı Altın Şafak, ‘organize suç örgütü’ olduğu gerekçesiyle yöneticileri ve üyeleri hakkında yaklaşık bir ay önce başlatılan operasyonların ardından Atina’da düzenlediği basın toplantısı ile kendini savundu. Dokunulmazlığı kaldırılan ve tutuksuz yargılanan milletvekili İlia Kasidyari, düzenlediği basın toplantısında, bütün partilere ve medya kuruluşlarına ateş püskürdü. Kasidyaris, örgüt yöneticileri ve üyelerinin tutuklu yargılanmalarını AİHM’e taşıyacaklarını açıkladı. Kasidyaris, kendilerine yönelik operasyonların ‘yabancı güçlerin planı’ olduğunu savundu. Soruşturma kapsamında kendilerine yönelik uydurma suçlamalarda bulunulduğunu iddia eden Kasidyaris, Yunan parlamentosu tarafından Altın Şafak’a devlet yardımını kesen düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu öne sürdü.

Yargıtay’ın Altın Şafak’ın ‘organize suç örgütü’ olduğuna dair soruşturma raporunu da eleştiren İlias Kasidyaris, raporun ‘Üsküp (Makedonya) dostu bir gazetecinin propagandasına göre hazırlandığını’ savundu. Neo-Nazi Altın Şafak Sözcüsü, Altın Şafak dosyasına bakan savcıları ise ‘görevlerini kötüye kullanmakla’ suçladı.

Altın Şafak aleyhinde ifade veren eski örgüt üyesi tanıkların isimlerini açıklayan Kasidyaris, bir tanığın ‘parlamentoya tanklarla gireceklerine’ yönelik sözlerine, “Tanklarla değil ancak halkın talebi doğrultusunda gireceğiz. Bunu hiç kimse iptal edemeyecek.’ dedi.

Altın Şafak’a yönelik operasyonları başlatan müzisyen Pavlos Fissas cinayetine ilişkin bir soru üzerine Kasidyaris, “Ben Rupakias’ın (Fissas’ı öldüren kişi) Altın Şafak üyesi olmadığında ısrar ediyorum. Bir insanın kınanacak davranışı yüzünden bir parti sorumlu tutulamaz.” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısına tutuklu Altın Şafak lideri Nikos Michaloliakos’un milletvekili eşi Eleni Zaroulia ve tutuksuz yargılanan milletvekili İlias Panayotaros da katıldı.

Altın Şafak, geçen yıl yapılan genel seçimlerin ardından örgüt merkezinde düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarına askeri komut vererek ayağa kalkmaya zorlanmıştı. Bugünkü basın toplantısında ise her hangi bir gerginlik yaşanmazken, Altın Şafak yöneticilerinin gergin oldukları gözlendi. Ulusal yayın yapan Yunan basın kuruluşlarından herhangi bir gazeteci toplantıya katılmadı.

Altın Şafak operasyonları kapsamında şimdiye kadar aralarında örgüt lideri ve 2 milletvekilinin de bulunduğu 20 civarında kişi tutuklandı. Üst düzey polislerin de yer aldığı çok sayıda kişi ise tutuksuz yargılanacak. Altın Şafak, yabancı ve Yunanlara yönelik yaralama ve öldürme, kara para aklama, kundaklama, bombalama ve 'demokrasiyi askıya alma' gibi onlarca suçtan sorumlu tutuluyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.