İran'dan salvo üstüne salvo

İran'dan salvo üstüne salvo

Önce İran Genelkurmay Başkanı, ardından da İran Devrimi Rehberi'nin Yüksek Danışmanı Türkiye'yi hedef aldı

Suriye sınırına yerleştirilecek Patriot füzeleri konusunda İran'dan ard arda sert açıklamalar geliyor.

"DÜNYA SAVAŞI ÇIKAR!"

İlk olarak İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi, Patriotlar'ın konuşlandırılmasının dünya savaşına neden olabileceğini söyledi. Firuzabadi, "her bir Patriot dünya haritasındakara bir lekedir ve bu dünya savaşı anlamına gelir" dedi.

ISNA haber ajansına konuşan İran Genelkurmay Başkanı sözlerini "Dünya savaşı için plan yapıyorlar ve bu hem insanlığın hem de Avrupa’nın geleceği için çok tehlikeli" şeklinde sürdürdü. Bu sert sözlerin ardın Firuzabadi, İran'ın Türkiye'nin dostu olduğunu belirterek, "biz Türkiye'nin güvenliğini istiyoruz" dedi.     

"ABD TÜKİYE'Yİ KULLANIYOR"

Firuzabadi'den sonra, 'İran Devrimi Rehberi'nin Yüksek Danışmanı' sıfatını taşıyan General Yahya Rahim Sefevi de Ankara'yı doğrudan hedef aldı. Mehr Haber Ajansı'na göre, General Yahya Rahim Sefevi, "Türkiye gibi bazı ülkeler Suriye'de güvensizlik çıkarıyor" dedi. General Sefevi, ABD'nin Suriye için Türkiye'yi kullandığını öne sürdü. Sefevi, silahlanan Körfez ülkelerinin esas amacının ABD'nin ve Siyonist rejimin projelerini gerçekleştirmek olduğunu da iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.