İran olağanüstü toplantı talep etti

İran olağanüstü toplantı talep etti

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Kudüs Komitesi'nin olağanüstü toplanmasını" talep etti.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İslami İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu bir mesaj göndererek, "İsrail'in Kudüs'le ilgili son girişiminin incelenmesi için Kudüs Komitesi'nin olağanüstü toplanmasını" talep etti.

Fars Haber Ajansı'nın haberinde, Salihi'nin 4 Ocak'ta gönderdiği mesajda "İsrail Parlamentosunun (Knesset) Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan edildiği bir tasarıyı onaylama girişiminin kınandığı İİT bildirisini desteklediklerini" belirttiği, ayrıca İİT'nin İsrail'e karşı sergilediği bu tavrından dolayı takdir ve teşekkürlerini Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilettiği kaydedildi.

Habere göre Salihi, "işgalci İsrail'in bu girişimini Filistin halkının bölünmez haklarına yönelik ciddi bir tecavüz ve aynı zamanda uluslararası hakların açıkça ihlali olarak tanımladı ve uluslararası topluluğun bu olay karşısında sessiz kalması ve süper güçlerin de İsrail'in bu girişimine uygun bir tepki göstermekten kaçınmalarını açıklanamaz olarak niteledi".

Ali Ekber Salihi ayrıca, bu meselenin incelenmeye alınması için İslami İşbirliği Teşkilatı Kudüs Komitesi'nin olağanüstü bir toplantı düzenlemesi talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.