İran kendine özel YouTube kurdu

İran kendine özel YouTube kurdu

ABD'yi İnternet'i yönetmekle suçlayan İran, geçtiğimiz aylarda kendi kapalı ağını oluşturmuştu. İran'ın yeni hamlesi sadece devlete uygun içeriklerin bulunduğu YouTube benzeri site olu.

Çağımızın en büyük iletişim aracı olan İnternet artık devletleri korkutuyor. Devletler İnternet üzerinde daha fazla hak sahibi olmak için diplomatik savaşa girmiş durumdalar.

Çin ve İran, tepkilerini ilk gösteren ülkeler başında geliyor. Halklarını kendi uygun gördükleri İnternet içerikleriyle yönlendirmek isteyen ülkeler kapalı ağa geçiş yaptı. Bu ağ, dünyadaki İnternet'ten farklı olarak devleti kendi içerisinde yaptığı yayınları kapsıyor. YouTube, Google ve Facebook'u bir kalemde ülkede yasaklayan İran yönetimi yerine kendi onayları olan video platformunu getirdi.

Mehr adlı video sitesinde, ülke denetiminden geçebilen videolar yayınlanıyor. Bugün yayına başlayan sitede şu anda en çok izlenen video 3 bin sayısını görmüş durumda. Peki diğer ülkeler özel içerik konusunda nasıl bir yol izliyor? Çin, Google, Twitter ve Facebook'u yasakladıktan sonra aynı özelliklere sahip kendi sitelerine yayına aldı. İran'ın YouTube'una buradan ulaşabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.