İran ile ticaret köprüsü kurulmalı

İran ile ticaret köprüsü kurulmalı

İran-Türkiye Stratejik Ticaret Birliği Genel Başkanı Majid Ghasemi ile Birilğin Konya Şubesi Yöneticileri, İran-Türkiye ticaret işbirliği ile ilgili basın açıklaması yaptı

İran-Türkiye Stratejik Ticaret Birliği Genel Başkanı Majid Ghasemi ile Birilğin Konya Şubesi Yöneticileri, İran-Türkiye ticaret işbirliği ile ilgili basın açıklaması yaptı. Gazeteciler Cemiyeti'nde dün gerçekleştirilen basın açıklamasını yapan Majid Ghasemi , 9 ay önce Konya'ya gelerek basın aracılığıyla bir açıklama yaparak hedeflerini anlattığını söyleyerek, yapmayı planladıkları hedeflerin bir çoğunun gerçekleştiğini belirtti. Stratejik Ticaret Birliği olarak Türkiye'de şube açmayı planladıklarını ve Konya ile İstanbul'a şube açtıklarını aktaran Ghasemi, "9 ay önce hedeflerimizi anlattığımız basın açıklamasının bize çok faydası oldu. Hedefimiz Türkiye ile İran arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmekti bu alanda iyi adamlar attık. Şubeler ve bizim 9 aydır çalışmamız sonrası Türkiye'den İran'a İran'dan Türkiye'ye işadamları geldi gittiler. Özellikle petrol sanayi ve otomotiv sektörüyle ilgili görüşmeler oldu ve hala görüşmeler devam ediyor. Birçok işadamı kendi aralarında sözleşme yaparak ortak hareket edecekler. Bunlar hedeflerimizin gerçekleştiğini gösteriyor" dedi.

ORTAK ÜRÜNLERİN BULUNDUĞU MERKEZ KURULUYOR

Şu an Konya ile İran arasında iş ilişkilerinin başladığını vurgulayan Ghasemi, "Konya ile İran arasında direk bir iş bağlantısı yok. Konya'daki ürünler önce İstanbul'a sona İran'a geliyor. Yine aynı şekilde İran'dan Konya'ya gelecek ürünlerde yine bu yoldan geliyor. Biz direk Konya ile İran arasında bir köprünün olmasını istiyorum. Yine Türkiye ve İran ürünlerinin bulunduğu bir merkez oluşturacağız. Türkiyeli bir tüccar İran ürünlerini almak için İran'a gelmesine gerek kalmayacak, oluşturulacak olan ürün temin etme merkezinde istediği ürüne ulaşabilecek. Türkiye ile İran arasındaki ekonomik işbirliklerinin artması için bu tür ortaklıklara ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

'İŞADAMLARI BİRBİRLERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPMALILAR'

Türkiye ile İran arasındaki ekonomik işbirliğinin geçen yıl 10 milyar dolar bu yıl ise 13 milyar dolar civarında olduğunu anımsatan Ghasemi, kendisinin İranlı tüccarlara Türkiye'de iş yapmalarını önerdiğini, yine aynı şekilde Türk tüccarlarının İran pazarlarına gitmeleri gerektiğini belirtti. Türkiye ile İran'ın ortak hareket etmesinin her iki ülkenin de yararına olacağını vurgulayan Majid Ghasemi, "Ben buradan sanayi, ticaret ve borsa başkanlarına sesleniyorum işadamlarını İran'a getirmeleri gerekiyor. Her iki ülkenin tüccarları ortak iş yaparsa Afganistan, Irak gibi ülkelerin pazarlarında daha fazla iş yapmalarını sağlayacaktır. Her iki ülkenin arasındaki işbirliğinin ve görüşmelerin artması için bu basın toplantısını takip eden gazeteci arkadaşları İran'a davet ediyorum" diye konuştu.

MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.