Irak'ta bombalı saldırılar: 90 ölü

Irak'ta bombalı saldırılar: 90 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bomba yüklü araçla düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısının 90'a yükseldiği bildirildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, bomba yüklü araçlarla düzenlenen üç saldırıda 15 kişi öldü, 73 kişi yaralandı. Sadr semtindeki patlamayla eş zamanlı olarak kentin batısındaki El-Vaşşeş semtinin girişinde park halinde bomba yüklü bir araç patlatıldı. Olayda 7 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.  Bağdat'ın kuzey batısındaki Şule semtinde bir lokantanın önünde park halindeki bir araçta meydana gelen patlamada da 5 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. Şule semtinin bitişiğindeki Hurriye semtinde bir kafenin önüne park edilmiş bomba yüklü bir araçla yapılan saldırıda ise 3 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Sağlık yetkilileri, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu bildirdi.  Saldırıların ardından Sadr semtindeki kafe ve lokantalar boşaltıldı. Bağdat'ın doğusunda yer alan ve çoğunluğu Şii olan Sadr semtinde dün akşam 20.00 sıralarında park halindeki bomba yüklü bir araçla bir kafeye saldırı düzenlenmiş, olayda 11 kişi ölmüş ve 30 kişi yaralanmıştı.
Irak'ta dün gün boyu bombalı araçlarla düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısı 90'a yükseldi, yüzlerce kişi yaralandı.

Arap Birliği saldırıları kınadı
Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi yayımladığı bildiride, saldırıları Iraklı vatandaşların yaşamına ve devletin güvenliğine saygısızlık olarak nitelendirdi.
Irak'taki tüm siyasi kesimleri, anlaşmazlıkları kanunlara uygun şekilde ülkenin çıkarlarını gözeterek, barışçıl yöntemlerle çözmeye ve ülkenin yeniden yapılanmasını engellemek isteyen terör sorunuyla yüzleşmeye davet eden Arabi, uzlaşı çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.