Iraklı yaralılar Konyada

Iraklı yaralılar Konyada

Kerkükte bir restorana düzenlenen intihar saldırısında yaralanan 96 kişiden durumları ağır olan 3 Iraklının tedavileri Konyada çeşitli hastanelerde yapıldı.

11 Aralık’ta Kerkük’te bir restorana düzenlenen intihar saldırısında 61 kişi hayatını kaybetmiş 96 kişide yaralanmıştı. Yaralılardan durumları ağır olan 13 Irak’lı Ankara’da 3 Irak’lı ise Konya’da tedavi altına alınmıştı.

Patlamanın olduğu anda restoranda bulunan Cemal Abdülvahab, Aydın Faruk İbrahim ve Jiyar Sabah Abdülgani Irak Türkmeneli Sağlık Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı’nın girişimleri ile Konya’ya getirildi. Yaralılardan Aydın Faruk İbrahim Özel Selçuk Hastanesinde tedavi edilirken, Cemal Abdülvahab ve Jiyar Sabah Abdülgani Konya Hospital’da tedavileri yapılarak sağlıklarına kavuşturuldu.
Yaralılardan Jiyar Sabah Abdülgani’yi tedavi gördüğü Konya Hospital’da ziyaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen ile aynı patlamada restoranda bulunan ve kendisi de yaralanan Dr. Aydın Beyatlı olaydan duydukları üzüntüyü bir kez daha dile getirirken yaralılara acil şifalar diledi.
Esen, konuşmasında, saldırının son olmasını temenni ederken, “Ya devlet başa ya kuzgun leşe ifadesi bu olayları en iyi şekilde anlatıyor. Eğer bir ülkede devlet yok ise o ülkeyi leşler sarıyor. Bu saldırılar ve yapılan zulümlerde bunun en bariz örneğini sergiliyor. Temennimiz bölgeye artık barışın gelmesi. Bizlerde saldırıda hayatlarını kaybedenlere rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.
Irak Türkmeneli Sağlık Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı da konuşmasında, “Kerkük’te Abdullah isimli restoranda patlamanın meydana geldiği sırada bizler Türkmen, Arap ve Kürt sağlık ekibi ile bölgeye yapılacak olan hastanenin projesi ve yapımı konusunda görüşüyorduk. Ancak patlama tüm planlarımızı bir an için bozdu. Bizler patlamadan sonra yaptığımız görüşmeler ile bölgeye 13 ayrı branşta doktoru olan 50 yataklı hastanenin acilen yaptırılma kararını aldı. Bunun önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz” diye konuştu. 
Beyatlı, meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri gördükten sonra kendisinin yaralanmasının önemli olmadığını ifade ederken, bölgeye barışın gelmesi için ellerinden gelen imkanı kullanacaklarını söyledi.
ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.