Iraklı kadın Konya'da tedavi ediliyor

Iraklı kadın Konya'da tedavi ediliyor

Türkiye Irak Dostluk Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Konya'ya getirilerek tedavi altına alınan 49 yaşındaki ölümcül obezite hastası Iraklı kadının ameliyatla sağ bacağından 6 kiloluk bir et parçası alındı.

 
Suriye, Fas, Mısır ve Irak gibi ülkelerde tedavi edilemeyen ölümcül obezite hastası olan Iraklı 49 yaşındaki Ağadir Dawit, Türkiye Irak Dostluk Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Konya'ya getirilerek Vakıf Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 5 gün önce hastaneye yatırılan ve Cuma günü ameliyatı gerçekleştirilen Iraklı kadının sağ bacağından 6 kiloluk bir et parçası alındı. Hastaneye geldiğinde 200 kilo ve yürüyemeyecek durumda olan Ağadir Dawit'in şu anki sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Vakıf Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Kazım Gemici hastanın ölümcül obezite hastası olduğunu belirterek, "Hastanın özellikle uyluk, karın ve göğüs bölgelerinde aşırı yağlanmalar var. Bununla birlikte bacaklarında bir kütle oluşmuş. İki bacakta da bu kütleler mevcut. Ancak sağ bacakta bir çürüme oluşmuş ve aşırı kan kaybına neden olmuş. Biz gereken tetkikleri yaptıktan sonra hastanın sağ bacağındaki çürümüş bölgeyi almak zorunda kaldık. Böylelikle ameliyatın birinci aşamasını gerçekleştirmiş olduk. Bundan
sonra yaranın iyileşmesini bekliyoruz. Daha sonrasında diğer bacaktaki kütleyi alacağız. Bu ameliyatlarda başarılı olursak karındaki yağları ve göğsünü de almayı düşünüyoruz. Yaklaşık 6-7 aydır hiç yürüyemeyen hasta, şuanda rahatlıkla yürüyebiliyor" dedi. 
Ağadir Dawit ise şu anda kendini iyi hissettiğini belirterek, "Hastalığım boyunca hiç yürüyemiyordum. İnşallah buradan evime yürüyerek dönmek istiyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.