Irak Genelkurmay Başkanı Zebari: Abd İle Ortak Hareket Edeceğiz

Irak Genelkurmay Başkanı Zebari: Abd İle Ortak Hareket Edeceğiz

Irak Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari, Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı ABD ile ortak hareket edeceklerini açıkladı. Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari, IŞİD terör örgütün saldırılarından kaçarak Sincar dağına sığınan Yezidiler...

Irak Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari, Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı ABD ile ortak hareket edeceklerini açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari, IŞİD terör örgütün saldırılarından kaçarak Sincar dağına sığınan Yezidiler içinde kurtarma planın devreye sokulduğunu söyledi.

Beraberindeki askeri heyetle Dohuk'ta incelemede bulunan Zebari, Iraklı sığınmacılarla ilgili yerel yetkililerden bilgi aldı.

Zebari, IŞİD hedeflerinin havadan vurulması konusunda ABD ile ortak hareket edeceklerini açıkladı.

Zebari, yaklaşık 6 gündür IŞİD terör örgütün saldırılarından kaçarak Sincar Dağına sığınan Yezidiler için ilk önce havadan paraşütle yardım gönderdiklerini söyledi. Daha önce uçaktan atılan yardımların zayi olması sebebiyle paraşüt sistemini devreye soktuklarını belirten Zebari, "Bağdat’tan gelecek yardım uçakları ve helikopterlerle havadan paraşüt sistemi ile yiyecek ve içecek yardımı yapılacaktır. IŞİD’in Yezidilere saldırısı dünyada büyük yankı buldu. Bağdat’ta Yezidi milletvekilinin ağlaması herkesi rahatsız etti. Vatandaşlarımızdan biraz sabır diliyoruz. Bu durum böyle devam etmeyecek. Gerekeni yapmak için çalışıyoruz ve yapacağız." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.