İntihar yok satış var

İntihar yok satış var

Mustafa Koç'un 'yerli oto ticari intihar' sözlerine Derindere'nin performansı yanıt verdi. Yerli elektrikli otomobili üreten DMA'ya dünyadan ve Türkiye'den sipariş yağıyor. Fabrika tam kapasite çalışıyor

Koç Holding'in patronu Mustafa Koç'un 'yerli oto ticari intihar olur' kehanetini Derindere Motorlu Araçlar'ın (DMA) satışları boşa çıkardı. Şirketin 120 bin liraya satışa sunduğu ve 80 bin liralık geri alım garantisi verilen elektrikli otomobiller yok satıyor. DMA'ya Türkiye'den ve yurtdışından sipariş yağıyor. Beylikdüzü'nde 1 aydır üretim yapan tesis gelen siparişlerin de etkisiyle tam kapasite çalışıyor. Kasası Toyota, motoru ise ABD'li Remy'den alınan aracın beyni olarak kabul edilen yazılımı ise DMA geliştirdi. Şirket bu teknolojinin de patentini aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bizzat denediği elektrikli otomobil, giderek çevreci ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına dönen sektörün geleceği olarak da gösteriliyor. 280 kilometreyi tek şarjla gidebilen ve sadece 6 lira harcayan otomobilin geliştirilmesi için de araştırmalar devam ediyor.

YURTDIŞINDAN TALEP ÇOK
DMA Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, yılda bin 200 araç ürettiklerini belirterek, "Sipariş odaklı üretim yapmıyoruz ama yüksek siparişler nedeniyle de tam kapasite çalışıyoruz" dedi. Mustafa Koç'un açıklamalarını değerlendiren Yol, "Elektrikli oto özelinde konuştuğumuzda bu işin intihar olmadığını görüyoruz. Piyasa artık bize 'babayiğit' demeye başladı" şeklinde konuştu. Bir aydır seri üretime geçtikleri bilgisini veren Yol, "Kuzey Amerika ülkelerinden ve Avrupa'dan talep var. Otomobillerimizi denemek isteyen çok sayıda şirketten de teklif geliyor" dedi. DMA'nın kurucu ortağı Özkan Derindere de, otomobilin tanıtım toplantısında "Biz henüz yerli otoyu üretecek babayiğit değiliz. Ancak olmak için çalışıyoruz" demişti.

SANCAK'TAN KOÇ'A AĞIR ELEŞTİRİ
Mustafa Koç'un yerli otoyla ilgili çıkışına en sert tepki işadamı Ethem Sancak'tan geldi. Bir dönem Koç-Ata-Sancak çiftliğinin ortağı olan Hedef Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Etham Sancak, katıldığı bir televizyon programında "Bu sözlerle dedesi Vehbi Koç'un kemiklerini sızlattı. Milli tankı ve gemimizi yapıyorlar. Bunları yapmak otodan kolay değil. Çünkü onların alıcısı hazır" diyerek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.