İnternet Yönetişimi Forumu İstanbul’da Toplanıyor

İnternet Yönetişimi Forumu İstanbul’da Toplanıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, devletler, firmalar, sivil toplum kuruluşları ve tüketiciler olmak üzere internetle ilgili bütün tarafları bir araya getiren İnternet Yönetişimi Forumu’nun (IGF) 2-5 Eylül 2014 tarihlerinde...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, devletler, firmalar, sivil toplum kuruluşları ve tüketiciler olmak üzere internetle ilgili bütün tarafları bir araya getiren İnternet Yönetişimi Forumu’nun (IGF) 2-5 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul’da yapılacağını söyledi.

Forumun, 2003 ve 2005 yıllarında yapılan Dünya Bilgi Toplumu Zirvelerinde alınan kararla oluşturulduğunu hatırlatan Elvan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun verdiği yetkiyle 2006 yılından itibaren düzenlenmekte olduğunu belirtti. Bu yıl dokuzuncusu yapılan İnternet Yönetişimi Forumu’na; uluslararası çapta kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile akademik ve teknik topluluklar, uluslararası kuruluşlar ve bireysel katılımcıların iştirak ettiklerini söyleyen Elvan, “Bu yıl İstanbul’da yapılacak toplantıya bakanlar ve üst düzey katılımcılar ile birlikte yaklaşık 2 bini yabancı delege olmak üzere 2 bin 500 katılımcı bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan, Forum’da internet yönetişimine ilişkin birçok konunun ele alınacağını belirterek, forumla birlikte internetin sürdürülebilirliği, güvenliği, istikrarı ve kalkınmaya etkisi konusunda ülkelerin ve kıtaların ortak hareket etmesinin sağlanacağını söyledi. Elvan, ”Evlerimize kadar interneti disiplinli bir trafik ile getiren ICANN’ın (İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu) dünyadaki 3 merkezinden birini İstanbul’a taşımasından sonra bu Forum’un da burada düzenlenmesi, internetin bugünü ve geleceğinde artık İstanbul’un yerinin daha da önemli olduğunu göstermektedir. İstanbul’da yapılacak olan İnternet Yönetişimi Forumu’nun ana temasının belirlenmesi amacıyla 100’ü aşkın öneri alındı. Yapılan istişareler neticesinde, İstanbul’un eşsiz konumunu çağrıştıracak şekilde geliştirilen 'Çok Paydaşlı Güçlendirilmiş İnternet Yönetişimi İçin Kıtaları Birleştirmek' teması seçildi.“ dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.