Internet Yönetişimi Forumu 2-5 Eylül'de İstanbul’da Yapılacak

Internet Yönetişimi Forumu 2-5 Eylül'de İstanbul’da Yapılacak

Internet Yönetişimi Forumu (IGF), 2 -5 Eylül 2014 tarihleri arasında dokuzuncu kez İstanbul’da yapılacak.Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda toplanacak IGF'de; hükümet temsilcileri, iş dünyası, bilişim ve sivil toplum temsilcileri,...

Internet Yönetişimi Forumu (IGF), 2 -5 Eylül 2014 tarihleri arasında dokuzuncu kez İstanbul’da yapılacak.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda toplanacak IGF'de; hükümet temsilcileri, iş dünyası, bilişim ve sivil toplum temsilcileri, İnternet yönetişimde sınırlar ötesinde karşılaşılan zorlukları tartışacak.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri her yıl BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (DESA) aracılığı ile topladığı İnternet Yönetişimi Forumu ile internetin geleceği, internet ile ilgili fırsatlar ve karşılaşılan zorlukların tartışılmasında birçok farklı görüşün tartışılmasını sağlıyor.

IGF, internet yönetişimi ile ilgili kamu politikaları hakkında diyalog sağlayan açık, her kesimi dahil eden ve şeffaf bir forum olma özelliği taşıyor. Forum ile İnternetin sunduğu imkanların artırılması ve siber güvenlik, gözetim ve ağ tarafsızlığı gibi ortaya çıkan risk ve sorunların üstesinden gelmenin yolları konusunda ortak bir anlayış geliştirmek amaçlanıyor.

“Çok Paydaşlı Güçlendirilmiş İnternet Yönetişimi için Kıtaları Birleştirmek“ temasıyla toplanacak forum programındaki başlıca oturumlar ve atölyelerde; Erişim Sağlama Politikaları, İçerik Oluşturma, Yaygınlaştırma ve Kullanım, Büyüme ve Kalkınma aracı olarak İnternet, IGF ve İnternet Ekosisteminin Geleceği, Dijital Güvenilirliği Arttırma, İnternet ve İnsan Hakları, Önemli İnternet Kaynakları ve Ortaya Çıkan Sorunlar başlıkları altındaki İnternet Yönetişimi konuları ele alınacak. Bunlara ek olarak ağ tarafsızlığı ve IANA (Internet Assigned Numbers Authority) yönetiminin değişimi iki ana oturumda ele alınacak. En iyi uygulamalar forumları ise yerel içeriğin oluşturulması, istenmeyen iletişimin düzenlenmesi ve azaltılması, çok paydaşlı katılım mekanizmaları, çevrim-içi çocukların korunması ve Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekipleri (CERTs) konularına yer verecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.