İnsan Hakları Örgütü: Silahlı Gruplar Suriye’de Sivilleri Öldürdü

İnsan Hakları Örgütü: Silahlı Gruplar Suriye’de Sivilleri Öldürdü

İnsan Hakları İzleme Örgütü, (HRW) silahlı muhalif grupların Suriye’de, en az 190 sivili öldürdüğünü, 200 kişiyi de rehin aldığını açıkladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, (HRW) silahlı muhalif grupların Suriye’de, en az 190 sivili öldürdüğünü, 200 kişiyi de rehin aldığını açıkladı.

Yayınladığı bir raporda örgüt, Lazkiye bölgesindeki hükümet yanlısı Alevi köylerde 4 Ağustos’ta gerçekleştirilen saldırılarda en az 67 kişinin infaz edildiğini bildirdi.

"'Kanlarını hala görebilirsin': Muhalif kuvvetlerin Lazkiye Kırsalında İnfazları, Rastgele Ateş Açmaları ve Rehin Almaları" adı verilen 105 sayfalık raporda 4 Ağustos günü başlayan saldırıda rol alan Irak ve Şam İslam Devleti ve Muhacir ve Ensar ordusu adlı iki muhalif grubun ellerinde, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan rehineler olduğu belirtildi.

"Suistimaller serseri savaşçıların yaptığı bir şey değil." diyen İnsan Hakları İzleme Örgütü, (HRW) Ortadoğu Direktörü Joe Stork, "Bu operasyon Alevi köylerde yaşayan sivil topluluğa karşı koordineli, planlanmış bir saldırıydı." ifadelerini kullandı. Örgüt, cinayetlerin, rehine alma eylemleri ve diğer suistimallerin savaş ve insanlığa karşı suç seviyesinde ele alınması gerektiğini duyurdu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü raporunda, "Müminlerin annesi Ayşe'nin soyundan gelenlerin savaşı", "Baruda saldırısı", "Sahili özgürleştirme operasyonu", gibi farklı isimler verilen saldırılara 18 Ağustos’a kadar en az 20 farklı silahlı muhalif grubun katıldığını belirtti.

Rapor için bölgede soruşturma yapan HRW, aralarında saldırılardan kurtulanların da bulunduğu, acil yardım görevlisi, savaşçı ve eylemci, muhalif ve hükümet yanlısı 35’ten fazla kişiyle görüştü. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) daha önce de Suriye hükümeti tarafından işlenmiş savaş ve insanlığa karşı işlenmiş suçları raporlaştırmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.