İnşaat Ve Mobilya Forumu'nda 1 Milyar Liralık İş Hacmi Oluştu

İnşaat Ve Mobilya Forumu'nda 1 Milyar Liralık İş Hacmi Oluştu

İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED), İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği (İSİAD), İhracatçı ve Sanayici İşadamları Derneği (İHSANDER) ile Florya İş Adamları Derneği (FİADER), tarafından tertip edilen İnşaat ve Mobilya Sektörü İş Forumu’nda 1 mily.

İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED), İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği (İSİAD), İhracatçı ve Sanayici İşadamları Derneği (İHSANDER) ile Florya İş Adamları Derneği (FİADER), tarafından tertip edilen İnşaat ve Mobilya Sektörü İş Forumu’nda 1 milyar liralık iş hacmi oluştu.

Forumda üreticiler ve tedarikçiler bir araya geldi, 2 bin iş görüşmesi yapıldı.

Forumda söz alan İGED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ataol, amaçlarının daralan ticaretin önünü açmak olduğunu kaydetti. Ataol, “Gayemiz üyelerimize iş olanakları sağlamak. Bugün buraya katılan üyelerimiz 6 ay alacak görüşmeleri bir güne sığdırmış oldu.” dedi.

Etkinlikte inşaat şirketleri, mobilya üreticileri ve tedarikçilerin 1 milyar liralık iş hacmi oluşturduklarını açıklayan Hüseyin Ataol, şunları belirtti:

“Geçen tekstil forumunda yaklaşık olarak 250 milyon liralık bir iş hacmi oluşturduğumuzu göz önüne alırsak bugün inşaat ve mobilya sektörlerinde 1 milyar liralık bir iş hacmi oluşturabileceğimiz kanısına varıyoruz. İnşaat ülkemizin lokomotif sektörlerinde olması, altında birçok iş koluna da imkan sunması sebebiyle daha geniş bir kesime hitap etmekte. Bugün gerçekleştirdiğimiz iş forumumuza da bu lokomotif sektörümüzün öncüsü 50 büyük inşaat firması katılım göstermiştir.”

2014'ün kolay bir sene olmayacağını vurgulayan Ataol, “İnşaat sektörünün bu senede çok aktif çalışacağı aşikar. Ekonomik dalgalanmaların anında etkilediği bir sektör. Tedbirli davranmak gerek.” ifadelerini kullandı.

İSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Özbekli ise Cari açığı kapatmak adına bu tip programların çok büyük yarar sağladığını belirtti. Özbekli, ”Amacımız büyük pastayı tabana yayarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.