"İnovasyon Ve Ar-ge’ye Önem Veren Proje Geliştiren Firma Hedefe Hızlı Ulaşır"

"İnovasyon Ve Ar-ge’ye Önem Veren Proje Geliştiren Firma Hedefe Hızlı Ulaşır"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, inovasyona ve Ar-Ge’ye önem veren ve proje geliştiren firmaların hedeflerine daha hızlı ulaşacağını söyledi.İbrahim Burkay, Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, inovasyona ve Ar-Ge’ye önem veren ve proje geliştiren firmaların hedeflerine daha hızlı ulaşacağını söyledi.

İbrahim Burkay, Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener ile birlikte Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ales Press firmasına ziyarette bulundu. Ales Press firmasının yöneticileri Serkan Körüstan ve Osman Körüstan ile BTSO Meclis Üyesi Mustafa Tecimoğlu tarafından karşılanan Başkan Burkay, fabrikada incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO’nun üyelerine yönelik projelere bir bir başladığını belirten Burkay, kentin dinamiklerini harekete geçirerek, 16 aydır farklı bir vizyonla Bursa iş dünyasına liderlik ettiklerini anlattı. Türkiye’nin de sahiplendiği ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ sloganı çerçevesinde, Bursa ekonomisinin çıtasını yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden Burkay, şirketlerin Ar-Ge merkezleri kurması ve inovasyona yönelmeleri gerektiğini açıkladı.

“AR-GE VE İNOVASYON GELECEĞİ BELİRLİYOR”

Bursa’da 23 firmada Ar-Ge merkezi bulunduğuna dikkat çeken ve bu sayıyı 2015’te 50’ye çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Burkay, firmaların her zaman yeniliğe açık olması gerektiğinin altını çizdi. İnovasyon ve Ar-Ge’nin, Bursa iş dünyası açısından vazgeçilmez olduğunu dile getiren Burkay, “Bursa’yı, Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretim modeli ve mükemmeliyet merkezleriyle, tasarım ve markalaşma konularında öncü bir kent konumuna getiriyoruz. Ülke olarak katma değerli üretim gerçekleştiren bölgelere ve şehirlere ihtiyacımız var. Bu açıdan şirketlerimizin bu çerçevede büyümesini istiyoruz.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.