İngiltere, Sierre Leone'de Ebola Tedavi Merkezi Açıyor

İngiltere, Sierre Leone'de Ebola Tedavi Merkezi Açıyor

İngiltere'nin Ebola virüsünün en çok etkisini gösterdiği ülkelerden Sierre Leone'de kurduğu tedavi merkezlerinin yakında açılacağı bildirildi. Kerry Town'da kurulan 92 yataklı hastanenin İngiltere'nin Uluslararası Kalkınma Departmanı (DFID)ile...

İngiltere'nin Ebola virüsünün en çok etkisini gösterdiği ülkelerden Sierre Leone'de kurduğu tedavi merkezlerinin yakında açılacağı bildirildi. Kerry Town'da kurulan 92 yataklı hastanenin İngiltere'nin Uluslararası Kalkınma Departmanı (DFID)ile Save the Children yardım kuruluşu tarafından işletileceği ifade edildi.

İngiltere Afetler Acil Durum Komitesi'nden yapılan açıklamada, Ebola ile mücadele için 13 milyon pound yardım topladındığı belirtildi.

Kerry Town'daki test merkezinin yanı sıra İngiliz hükümeti, ülkede 5 ayrı yerde daha Ebola tedavi merkezinin yapımına devam ediyor. Kerry Town'daki merkezde yeni kan testi laboratuvarı faaliyete geçerken, İngiltere hükümeti, Ebola ile mücadele için ülkenin farklı bölgelerinde kurduğu sağlık merkezlerine 600 ek yatak koymayı planladığını duyurdu.

Mart ayında Batı Afrika'da patlak veren ölümcül Ebola virüsü, şu ana kadar Gine, Sierra Leone ve Liberya'da 5 binden fazla can aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.