İngiltere Nakliye Dairesi Hitachi Ray Sistemiyle 1.2 Milyar Sterline Anlaştı

İngiltere Nakliye Dairesi Hitachi Ray Sistemiyle 1.2 Milyar Sterline Anlaştı

İngiltere Nakliye Dairesi 'The Department of Transport' (DTF) Hitachi Grubu ile 1.2 milyar sterlin ile anlaştığını belirterek, İngiltere'nin en yoğun şehirler arası rotalarda kullanılması için yolcu tren araçları yapılmasını istedi.

İngiltere Nakliye Dairesi 'The Department of Transport' (DTF) Hitachi Grubu ile 1.2 milyar sterlin ile anlaştığını belirterek, İngiltere'nin en yoğun şehirler arası rotalarda kullanılması için yolcu tren araçları yapılmasını istedi. Doğu sahil hatları Londra, Newcastle ve Aberden'i bağlayacak hatların 2018'de kullanılması bekleniyor.

Avrupa Hitachi Ray (Hitachi Rail Europe) Britanya için 270 adet Class 800 seri tren vagonları yapacaklarını belirtti. DFT'nin bu sözleşmeyi kabul etmesi Hitachi ile uluslararası birliği olan Agility Trains'le geçen sene verilen siparişlerin 596 tane vagon ile yapması ardından gerçekleşti.
Nakliye Sekreteri Patrick McLoughlin, "Bu yeni klas 800 seri siparişler, devletin yatırıma ve altyapı düzenlemesi için yapıldı." dedi.

En son vagonun 2019'a kadar kullanılması planlanırken, yapılan yatırımın yüzde 18 artacağı ve seyahat zamanının Londra, Leeds, Newcastle ve İskoçya arasında azalacağı belirtildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.