İngiliz savaş uçakları Konya semalarında uçtu

İngiliz savaş uçakları Konya semalarında uçtu

Konya'da Anadolu Kartalı tatbikatı icra edildi. İngiliz savaş uçakları Konya semalarında uçtu.

BILOXI Harekatı kapsamında Romanya’da faaliyet gösteren İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerine (RAF) bağlı Eurofighter Typhoon savaş uçakları ve personelleri Türkiye, Ürdün, Pakistan ve Azerbaycan uçaklarının da katıldığı çok uluslu bir tatbikat olan Anadolu Kartalı Tatbikatı için Türkiye’ye konuşlandı.

Anadolu Kartalı Tatbikatı, Türk Hava Kuvvetleri’nin Konya 3. Ana Jet Üssü’ndeki özel eğitim tesisinde gerçekleştirildi. Pilotların kabiliyetlerini test etmek için tasarlanan tatbikatta, Typhoonlar simüle edilmiş düşman uçaklarına karşı hava operasyonları yürüten bir mavi nokta gücü olarak birçok gerçekçi savaş senaryosuna katıldı.

RAF Typhoonları Türk, Pakistan ve Ürdün Hava Kuvvetlerine ait F-16’lar ve Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait SU-25’lerin yanı sıra Türk Akıncı TİHA ile birlikte uçtu.

140. Seferi Hava Kanadı Komutanı Holland:

“Typhoon uçaklarının Anadolu Kartalı Tatbikatına başarılı katılımı, ekibin sıkı çalışmasının ve bağlılığının bir kanıtıdır. Ekibin toplu olarak başardıklarından inanılmaz gurur duyuyorum.”

Tatbikat direktörü görevindeki Türk Yarbayı Turgay Tümer ise şunları kaydetti:

“Bu tatbikat sırasında İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerini ve tüm müttefik ülkelerimiz burada Konya’da görmekten mutluyuz. Tatbikat bize deneyimlerimizi ve teknolojilerimizi paylaşma fırsatı sunuyor.”

Uçaklar ve personelleri, Nisan ayının başından bu yana üstlendikleri NATO’nun gelişmiş Hava Polisliği ve Teyakkuz görevine devam etmek için Romanya’ya dönecekler.

 

KAYNAK: gdh.digital

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum