İndirim Bekleyen Vatandaşlar Toki Kurasına Katılmadı

İndirim Bekleyen Vatandaşlar Toki Kurasına Katılmadı

Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 100 konutun kura çekimine katılmayan vatandaşlar, kendilerine konutlar için yüzde 30 indirim sözü verildiğini ancak bu sözün tutulmadığını ileri...

Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 100 konutun kura çekimine katılmayan vatandaşlar, kendilerine konutlar için yüzde 30 indirim sözü verildiğini ancak bu sözün tutulmadığını ileri sürdü.

Tunceli’nin Mazgirt ilçesi Akpazar beldesinde TOKİ Başkanlığı tarafından 100 adet konut yaptırıldı. Beldede hak sahiplerinin oturacağı konutları belirlemek amacıyla TOKİ yetkilileri ile noterin katılımıyla kura çekilmesi planlanırken, konut fiyatlarını yüksek bulan vatandaşlar kura çekimine katılmadı. TOKİ tarafından 2012 yılının Mart ayında 76’sı Akpazar belde merkezinde, diğerleri de farklı mahallelerde olmak üzere 100 konutun temeli atıldı.

Belde Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Çetinkaya ve vatandaşların iddiasına göre, 2+1 ve 3+1 şeklinde yaptırılan ve fiyatları 70 bin ile 93 bin TL arasında değişen konut fiyatları için hak sahiplerine yüzde 30 indirim yapılacağı sözü verildi. Ancak bu söz tutulmayınca vatandaşlar da kura çekimine katılmaktan vazgeçti.

Akpazar beldesinde iş sahasının olmadığını belirten Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Çetinkaya, “İnsanlarımız yoksul. Asgari ücretle dahi iş bulamayan insanların sayısı çok fazla. Üç beş tane emekli var. Onların da maaşları belli. Emekli maaşıyla bu fiyata konut alırlarsa taksitlerini ödeyemezler. Dolayısıyla kuraya katılmak istemiyorlar. Ben de vatandaşların talebi doğrultusunda kura çekimine katılmadım.” dedi.

Vatandaşlara, önceki belediye başkanı döneminde konut fiyatları için yüzde 30 indirim yapılacağı yönünde söz verildiğini ifade eden Çetinkaya, “Birinci etap konutlar yapılırken önceki belediye başkanımız yüzde 30 indirim yaptırmış. Erdoğan Bayraktar Bey, TOKİ başkanıyken Başbakan, şimdiki Cumhurbaşkanımızla Tunceli’ye gelirken, ısrarlar üzerinde yüzde 30 indirim sözü alınmış ve bu uygulanmış. İkinci etap TOKİ’ler için de Ali Başkana (önceki belediye başkanı) yüzde 30 indirim sözü verilmiş fakat o uygulanmamış. Vatandaşların buna itirazı var. Bu indirim yapılırsa vatandaşlar kuraya katılacak.” diye konuştu.

Abdullah Karadağ isimli vatandaş, bin 100 lira emekli maaşı aldığını belirterek, “Bu devlete 30 sene hizmet ettim. 375 lira taksitle bu konutları alamam. Bunun elektriği, suyu, telefonu var. Bankalara kredi ödüyorum. Bir de bu taksidi ödemeye çalışırsam benim maaşım sıfıra düşer.” dedi.

"BAŞKANDAN İNDİRİM SÖZÜ BEKLİYORUZ"

Akpazar Beldesi Merkez Mahalle Muhtarı Ali Kaylı, deprem bölgesinde yaşadıklarını ve kerpiç binalarda oturduklarını dile getirerek, “Sayın Başbakanımız Tunceli’ye gelecek. Kendisinden muhtar olarak halkımız adına ricada bulunuyorum, bize indirim yapsınlar. Vatandaşa yardımcı olsunlar. Vatandaşlar çok zor durumda. Mecbur kalıp TOKİ’ye yazıldık. Sayın Başbakan, hoş gelmiş sefa gelmiş, kendisinden indirim yapmasını bekliyoruz. İndirim yapılırsa vatandaş da kurasını çekip evinde oturacak.” şeklinde konuştu.

Metin Turan isimli belde sakini de ikamet ettikleri kerpiç evlerin yıkılmayla yüz yüze kaldığını kaydederek, “Devletimizden ricam, bu konutlara bir el atsın. Fiyatları düşürme konusunda yardımcı olsun.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.