İnce: Parti Başarısızlığa Gidiyor, 2015 Kader Seçimleri

İnce: Parti Başarısızlığa Gidiyor, 2015 Kader Seçimleri

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, partinin başarısızlığa gittiğine işaret ederek 2015 genel seçimleri için delegeleri uyardı. İnce, "Eğer CHP yüzde 24 oy alır, AKP 45’lerde oy alırsa 367’yi bulacak. Recep Tayyip Başkan olacak ondan...

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, partinin başarısızlığa gittiğine işaret ederek 2015 genel seçimleri için delegeleri uyardı. İnce, "Eğer CHP yüzde 24 oy alır, AKP 45’lerde oy alırsa 367’yi bulacak. Recep Tayyip Başkan olacak ondan sonra CHP’ye kimin genel başkan olacağının önemi olmayacak. Eğer sokak da, manav, doktor, kasap, terzi komşumuz, kızınız, damadınız gelininiz, size diyorsa ‘Sayın Kılıçdaroğlu bu sefer Başbakan olacaktır, 35’leri bulur’ diyorsa devam edin; demiyorsa bir umudun yanına gelin." dedi.

    CHP’nin 18. Büyük Olağanüstü Kurultayı’nda konuşan Muharrem İnce, kendileri için ‘imkansızlık’ ve ‘bahanenin’ olmadığını belirterek genel başkan olursa CHP’nin ışıklarının sönmeyeceğini ve çok çalışacaklarını vurguladı. İnce, seçim gecesi genel merkezi önünün cenaze evi değil, bayram yerine döndürmek için, 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın anasını meydanlarda yuhalatan o adamı indirmek için kürsüde olduğunun altını çizdi.

    "DEMOKRASİYİ KURUMSALLAŞTIRACAĞIZ"

    Önce CHP’de demokrasiyi kurumsallaştıracaklarını anlatan İnce, şunları kaydetti: "Özdeğerimize örgütlerimize güveneceğiz. Bütün ayaları üyelerle ön seçimle yapacağız. Kişilerin partisi değil, ilkelerin tutarlılıkların partisi olacağız. Umutsuzluk yerini, Atatürk’ün sözlerine terk edeceğiz. Partide genel başkanın ne zaman çekileceği, istifa edeceği beklenmeyecek. Tüzükte yazılacak. Tüzük diyecek ki; ‘genel başkan olduktan sonra ilk seçimde partiyi birinci parti yapamazsan gidersin’. Bu benim için de Kılıçdaroğlu içinde geçerli olacak. Artık millet CHP genel başkanı gidecek diye beklemeyecek. Siz ise ülkenin sorunları ile uğraşacağız. Tarım, sağlık, sanayi konuşacağız. Hiç bir genel başkan, anlamlı oy kaybından söz edemeyecek. CHP rakiplerinin karışma ihtimalinden, Bülent Arınç ve Tayyip Erdoğan’ın takışmasından, Abdullah Gül ile çekişmesinden medet uman bir parti olmayacak. Artık seçim meydanlarında efelenen Recep Tayyip olamayacak, Efelenmeyi CHP’nin tüzüğü yapacak."

    "90 YILLIK PARTİ, KADROLARINDAN ADAY BULAMIYORSA YAZIKLAR OLSUN"

    Milletvekili İnce, partinin sağa açılma politikasını da eleştirdi. CHP’nin program partisi olduğunu hatırlatan İnce, şunları söyledi: “Biz program partisiyiz. Biz üyelerimizle, ülkemizle sözleştik. Bu programı kabul eden, geçmişte nerede siyaset yaparsa yapsın gelip bizim partimizin neferi olabilir. Programı ve ilkeleri benimsememiş kadrolar, birlikte geleceğe yürüyemezler. ‘Halk muhafazakar, halk sağda, o zaman sağdan bir aday bulalım oylarda çantada keklik olsun bize gelsin’ Bu mantık doğru mantık değildir. İki seçmene hiledir. Seçmene, ‘Ben sağcı değilim, seni kandırmak için öne sürdüm. Hadi gel oltaya’ diyorsun. Bu mantığı doğru bulmuyorum. Biz, bu toplumun sol değerlerle mutlu olacağına inanıyoruz. Bizim varoluş gerekçemiz bu."

    İnce, "Bireyi önemseyerek, bireyin çıkarlarının korunmasına yardımcı olarak, farklılıkları koruyarak, herkesin sağcının, solcunun sandık başına gitmeyenlerin oyunu alabiliriz. Ecevit yüzde 42’yi nasıl alı ise biz de öyle alırız." ifadelerini kullandı. Muharrem İnce, sosyal demokrasinin partilerine önemli bir değer kattığını da dile getirerek son yıllarda merkez sağdan gelenlere seslendi: “Adalet Partisi’nden gelenlere sesleniyorum. Cumhuriyet ilkeleri, laiklik konusunda, Atatürk konusunda, yaşam biçimi konusunda hiçbir farkımız olmayan bu arkadaşlara sesleniyorum. Siz sonradan katılan bir dere değilsiniz. Siz, kaynağımız bir, çıkışımız bir, 1950’de dere yatağında ayrıldınız. Yeniden aynı ırmağa döndünüz. Bizler, bu yolculukta sosyal demokrasinin ilkelerine uyan bir topluluk olmak istiyoruz. Bizim sorunumuz, kendi siyasetinde başarısız olmuş, CHP’nin kurtarıcı görmesindedir. Bu zihniyet CHP’yi başarıya götüremez. Partimizin evladı ile sağdan soldan yol alabiliriz. Yalova’da seçimler iptal olduğunda devlet oradaydı. Sağcılaşmadan sağdan oy aldık, dik durarak aldık. Bir butik kentte bunu başardık. Emin olun Türkiye’de bunu başarabiliriz."

    CHP Genel Başkan adayı İnce, Kılıçdaroğlu’nun partide muhalefeti tasfiye edeceğinin işareti olan 'Masaya vuracağız' ifadelerine de karşılık verdi. İnce, "Disiplin olacak, diyor Genel Başkan. Disiplinsiz davranan kendisi. PM’yi, il başkanlarını, grubunu, tek başına karar verdi. Bir disiplinsizlik varsa, kendisidir. Sayın Kılıçdaroğlu, siparişle masaya yumruk vurursanız sadece eliniz acır. Siz demediniz mi, ‘Ben bu parti de korku duvarlarını yıkmaya geliyorum.’ Niye düğün salonunda kurultay yapıyoruz? Salonlar doluymuş? Bu partiye neden aday oldun diyorlar. Partiliye sopa göstermek, disiplin kurulları ile tehdit etmek, seni disipline veririm demek disiplin değildir. Bu zapturaptır. 2010’da genel başkan olduğunuzda partide umut vardı, sokak da umut vardı, sizin başbakan olacağınıza inanıyorduk. İşler kötüye giderse, disiplin olmaz. İşler kötüye gidiyor. Parti başarısızlığa gidiyor. Disiplin başarıya odaklanma ile olur. Amacımız, seçmenlerimizi üyelerimizi, seçim günü tıpış tıpış değil koşa koşa sandığa göndermek olmalı. Benim amacım AKP’nin oluşturduğu gündemde savrulan CHP değil, kendi gündemi yapabilmektir." şeklinde konuştu.

    Türkiye’de, bir zalim diktatörleştiğini kaydeden İnce, "Diktatörleşiyorsa, direniş haktır. Ben bu direnişin başına geçmek için buradayım. Ben, başınızı dik gezdirmek için buradayım. O balkondan konuşan faşist lideri, meydanlarda konuşan lider olarak susturmak için buradayım. Benim amacım, 2 tane RTÜK’e, 2 tane Yunus Emre Vakfı’na, 4 tane İş Bankası Yönetim Kurulu'na üye atamak değil,. Ben bu ülkenin evlatlarını, vali, kaymakam atamak için müsteşar atamak genel müdür atamak için buradayım. Önce emek, aş diyen bir partiyi yüksek sesle duyurmak için buradayım. Bu bozuk düzeni yıkıp hakça sistem kurmak için buradayım." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.