İnancımızı uygulamalıyız

İnancımızı uygulamalıyız

ASKON Konya Şubesi Pazartesi Sohbetlerinde konuşan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, "Şartlar ne olursa olsun, inancımızın gereklerini iş hayatımıza uygulamalıyız" dedi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi'nin Pazartesi Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz oldu. İlginin yoğun olduğu programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, "Konya'nın önde gelen kuruluşlarından İttifak Holding, üretim tesisleri, kuruluşları ile Konya'nın gururu olmuştur. Bugüne kadar şehrimize büyük katkılar sağlamıştır. Böyle önemli bir holdingimizin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz beye teşrifleri için teşekkür ediyoruz. Kendileri Konya için çok önemli bir isim. Tecrübelerini bizimle paylaşacaklardır" dedi. İş hayatındaki tecrübeleri ve tavsiyelerini katılımcılarla paylaşan İttifak Holding Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Ali Korkmaz da, sözlerine kardeşlik vurgusu ile başladı. Korkmaz, "Müslümanlar olarak Hz. Peygamberimizin bize öğrettiği kardeşliğe önem vermeliyiz. Kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de istemeliyiz. Kardeşlerimize faydalı olmalıyız. Kardeşlik bilincini ticaretimize yansıtmalıyız" ifadelerini kullandı.

İSRAFI AZALTMALIYIZ

İsraf noktasında da değerlendirmelerde bulunan Korkmaz, "İsrafa dikkat etmeliyiz. İçtiğimiz çaydan, üretimde kullandığımız malzemeye kadar israf etmeme yarışı içinde olmalıyız. İsraf ederek değil verimli çalışmalıyız. Unutmayalım verimli çalışmak bir ibadet, israf etmek ise haram ve vebaldir" dedi. Dünya için çalışırken ahiret için çalışmanın da ihmal edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Korkmaz, "İnancımızı iş hayatımıza taşımalıyız" dedi. Müslüman'ın emekliliğinin olmadığını belirten Korkmaz, Müslüman'ın emekliliğinin ancak mezarda olduğunu, toplum için, ülke için, ümmet için ölene kadar heyecanla çalışılması gerektiğini ifade etti. Hz. Muhammed'in, 'Bir müminin iki günü bir birine eşit olmaz' sözünü hatırlatarak, bu düsturda çalışılması gerektiğinin altını çizen Korkmaz, "Bin 400 yıl önce iki günü eşit olmayı yasaklayan emir bugün de geçerli. O gün bu teknolojiden eser yokken bile Müslümanlar bunu yapabiliyorlardı. Biz de bugün yapmalıyız. 'Eski köye yeni adet getirme' , 'icat çıkarma' gibi kelimeleri hayatımızdan çıkarmalıyız. En iyiyi yapmak için, zirveye ulaşmak için çalışmalıyız. Bunu ister AR-GE ile ister İnovasyon ile yapın ama mutlaka yapın. Şartlar ne olursa olsun bir Müslüman en iyi için çalışmalıdır" ifadelerini kullandı. Korkmaz, taklitçi değil, yenilikçi olunması gerektiğini savunarak, topu başkalarına atmak yerine birey olarak herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekledi. Program soru-cevap şeklinde devam etti. Program sonunda ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, günün anısına Mehmet Ali Korkmaz'a 'Asil Duruş'  tablosu hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.