İmkan varsa peşin ödeyin

İmkan varsa peşin ödeyin

ASKONda işadamlarına borç yapılandırmasını anlatan Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, yapılandırmada peşin ödemeyi tavsiye ettiklerini çünkü ödemeler aksar ise mükellefin sıkıntı yaşamaya devam edece

ASKON Konya Şubesi tarafından haftalık eğitim programları kapsamında Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, Torba Yasa kapsamında kamu alacaklarına yönelik borçlarla ilgi fırsatları anlattı. Sıtkı Aksöz, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında üyelere seminer verdi. Seminer öncesi bir konuşma yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “Vergi borçları ve işverenlere sağlanan kolaylıklar neler bunları detaylı olarak öğreneceğiz. Yasadan yararlanmak için öncelikle yasanın içeriğini iyi bilmek gerekir. Bu sebeple üyelerimizi bilgilendirme ihtiyacı duyduk” dedi.
Yapılandırmanın vatandaşlar için önemli bir fırsat olduğunu belirten Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, borçların yeniden yapılandırılmasını sağlayan düzenleme ile Konya'da 302 bin 157 borçlu mükellef bu imkandan yararlanabileceğini kaydetti. 288 bin mükellefin borcunun 5 bin TL'nin altında olduğunun altını çizen Aksöz, “31 Aralık 2010 tarihi öncesi borçlar yeniden yapılandırılacak. İstenilmesi halinde yapılandırılmış borçlar 36 ayda 18 taksitte ödenebilecek. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde herhangi bir haciz işlemi ile karşılaşılmayacak. İmkanı olanlara peşin ödemeyi tavsiye ediyoruz. Çünkü taksitlendirmelerde yine kurumlar vergisi, gelir vergisi, katma değer ve tüketim vergileri ödemeleri yapılacak. Taksitlendirme yapıldı diye diğer ödemeler aksar ise mükellef sıkıntı yaşamaya devam eder” dedi.
120 TL'nin altında kalan 'Sigara Kullanımından Kaynaklanan Cezalar' hariç tüm idari para cezalarının, 12 TL'nin altındaki geçiş ücretlerin kanun kapsamında olduğunu ve bu tür ceza alanların borcunun sistemden otomatik silineceğini kaydeden Aksöz, şunları kaydetti: “Kanunla getirilen bir diğer imkan, 2006–2009 dönemlerine ilişkin olarak yıllık gelir, kurumlar, stopaj ve katma değer vergileri için matrah ve vergi artırımı düzenlemesidir. Buna göre, söz konusu dönemlerin tamamında veya istenilen bir dönemde matrah ve vergi artırımı yapılması mümkündür. Matrah ve vergi artırımı yapılan vergi türleri için artırım dönemleri vergi incelemesine tabi tutulmayacak. Bir diğer imkan ise, defter kayıtları ile işletmenin gerçek durumunun uyumlu hale getirilmesine izin verilmesidir. Buna göre, işletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlar, kayıt altına alınabilecek. Dava aşamasında bulunan ihtilaflı durumlar için mükellef yargı sürecini sonlandırırsa vergi borcunda indirim yapılacak, vergi aslına bağlı cezalar ile gecikme faizinden tümüyle vazgeçilecek” şeklinde konuştu. Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, 2 Mayıs 2011 tarihine kadar başvuranların kanundan yararlanabileceğini, borçlu mükelleflere ulaşmak için kamuoyuna büyük görev düştüğüne vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.