"İmam hatipliler kardeşliğin öncüsü"

"İmam hatipliler kardeşliğin öncüsü"

Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Birliği 3. Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Buluşması ve 2. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Mohammad Hasan Kabir yeniden başkan oldu

Türkiye Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Birliği (UİHM) mezun buluşmasını ve genel kurulunu Novotel’de gerçekleştirdi. Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Birliği Başkanı Muhammed Hasan Kabir, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Divan başkanlığını İki Doğu İki Batı Derneği Başkanı Murat Arslan’ın yaptığı genel kurula ayrıca TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Bahçeci, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Alperen Ocakları Konya İl Başkanı Musa Karaçor, KBB Gençlik Meclisi Başkanı Ali Cahit Tekin, Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık, AKSED Başkanı İbrahim Günay, çeşitli STK temsilcileri, Gençlik Meclisi Üyeleri, UİHM yönetimi, üyeler ve çok sayıda misafir katılım sağladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan genel kurul, divan teşekkülünün ardından konuşmalarla devam etti. Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Derneği olarak bugüne kadar mevcut birçok soruna çözüm getirdiklerini kaydeden Başkan Mohammad Hasan Kabir, “Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Derneği olarak bugüne kadar sıkıntı ve ihtiyaçları tespit ederek bir dizi çalışmalara imza attık. Sorunları tespit ederek çözüm önerileri getirebilmek amacıyla bu yolda yürüyoruz” dedi.

adsiz-001.jpg

BUGÜNE KADAR SAYISIZ ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK

Bugün yapmış olduğumuz etkinlikleri sıralayarak vakit kaybetmeyeceğim. Bugüne kadar yapmış olduğumuz her etkinlik, yapacağımız etkinliklere bir teminattır. Dernek olarak bugüne kadar sayısız çalışmaya imza attık. Genel merkezi Konya’da olan derneğimizin şu an 20 kadar ilde temsilcisi bulunuyor. Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Derneği olarak bugüne kadar öğrenci kardeşlerimizin birçok sıkıntı ve ihtiyacına da çözüm bulduk. Sorunlarımızı tespit etmek çözüm önerileri getirebilmek amacıyla; okul öğrencilerinin, mezun olmuş bulunan öğrencilerin, öğretmenler, ilgili kamu kuruluşlarında görevli yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirerek çalışmalar yapmaktayız. Yaptığımız faaliyetlere bundan sonra da ivedilikle devam edeceğiz. Sözlerimi noktalarken bize Türkçeyi öğreten, dinimizi öğreten tüm hocalarıma şükranlar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

KONYA’DA 6 BİN CİVARI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ VAR

Konya’da üniversitelerde 5 binin üzerinde uluslararası öğrenci kardeşimiz mevcut. Aynı zamanda ülkemizde 235 bin uluslararası öğrenci kardeşimiz bulunuyor. Konya’da yaklaşık 120 ülkeden öğrenci kardeşimiz eğitim görüyor. Biz de 2010 yılında Konya’da üniversite okuyan uluslararası öğrenci kardeşlerimizle ilgilenmek, onlara rehberlik yapmak adına İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’ni kurduk. Biz derneğimizi kurduğumuzda Konya’da 800 civarı uluslararası öğrenci vardı. Bu sayı bugün 6 binlere yakın. Bu bizim için bir zenginlik ve fırsat. Bu süreçte kurulan Uluslararası İmam Hatip Mezunları Derneği’nin kurulması çok isabetli oldu. Biz İslam dünyasının her alanında krizler olduğunu biliyoruz. Savaşların, yoklukların İslam dünyasında kol gezdiğini biliyoruz. Nereye dönsek bir zulüm, bir sorun var. Biz de Türkiye’deki STK’lar olarak bu bölgelere yardımlar ulaştırmaya gayret ediyoruz. Fakat yapmış olduğumuz her yardım bir taşıma su. Bunlar işi kökünden çözecek durumlar değil. İşi kökten çözecek ve bu ülkeleri refaha ulaştıracak, ülkelerindeki krizleri bitirecek kardeşlerimiz sizlersiniz. Bizler de çalışmalarımızı bu şuur ve bilinçle yapıyoruz” şeklinde konuştu.

ÜLKENİZDEKİ YARALARI SİZ SARACAKSINIZ

Farklı milletlerden öğrencilerin oluşturduğu bu tablonun verdiği mutluluğa değinen Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Bahçeci, “Bu manzara gerçekten bize bir mutluluk anlatıyor. Her milletten, ümmetin farklı noktalarından bir araya gelen siz kardeşlerimizin oluşturduğu bu veciz tablo gerçekten bizi mutlu eden bir tablo. İl başkanımız ve yönetim kurulumuzun da selamı var. Siyasetçi birinin bu programda ne işi var diye sorabilirsiniz. Rahmetli Erbakan hocamızın bir sözü vardı: ‘Siyasetle ilgilenmeyen Müslümanlar, Müslümanlıkla ilgilenmeyen siyasetçiler tarafından yönetilir’ diye. İşte bizler de burada sizle birlikte bunu düşünüyoruz. Her birinizin ülkesinde acılar, kanayan yaralar var. Bu sorunları çözecek olanlar sizlersiniz. Çalışmalarınızı da bu şuurla yaptığınızı biliyoruz. İslam kardeşliğinin gölgesinde, Türkiye’den aldığınız güçle geleceğe bakacaksınız” dedi.

İMAM HATİPLİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR

İmam hatipli olmanın ayrıcalığına değinen ve gurbette eğitim görmeyi tercih eden öğrencileri tebrik eden Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, “Üniversite hayatımda ben de sizler gibi gurbette okudum. Gurbette okumanın ne demek olduğunu iyi bilen bir insanım. İkram edilen sıcak bir çorbanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Üniversiteyi dışarıda okumayı tercih eden sizleri de ayrı ayrı tebrik ediyorum. İmam hatipli olmak bir ayrıcalıktır. Bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Sizler de burada almış olduğunuz eğitimle, kültürle, şuurla gittiğiniz yerlerde bir örnek, bir önder olacaksınız. Çünkü imam hatipliler şu an sadece ülke yönetiminde değil, yurt dışında da etkin noktalarda görev almakta. Göreviniz çok zor, çok kutsal ve önemli. Ufkunuz açık olsun. Her daim en önde yürüyen insanlar olacağınız aşikâr. Bu vesile ile yeni yönetime de hayırlı olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

ASRISAADET BİLİNCİ İLE YÜRÜYECEĞİZ

İslam davası uğruna evlerinden ve ülkelerinden çıkıp Türkiye’ye gelen gençlerle birlikte olmaktan gurur duyduğunu kaydeden KBB Gençlik Meclisi Başkanı Ali Cahit Tekin, “Biz biliriz ki sözlerin en güzeli Allah’ın sözü, yolların en güzeli Efendimiz Muhammed’in yoludur. Bizler de çağımızın gençleri olarak bu bilinçle yürüyeceğiz. Hz. Bilal’in Allahuekber nidasını yükselttiği gibi, Hz. Usame’nin İslam ordusuna komutanlık yaptığı gibi çağımızda bizler de asrısaadet yolunu takip edeceğiz. Birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye eden bir hayat yaşayacağız. Bu yola baş koyup evlerini, ailelerini hatta ülkelerini bu kutsal amaç uğruna bırakıp Konya’ya gelen kardeşlerimizi kutluyoruz. Bu gençliğin huzurunda olmaktan ötürü de Allah’a hamd ediyorum. Sözlerime son verirken biz gençlere verdiği imkânlardan dolayı Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

İMAM HATİPLER ÜMMET KARDEŞLİĞİNİN ÖNCÜSÜDÜR

Türkiye İmam Hatipliler Derneği (TİMAV) Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ise şunları kaydetti: “Allah yaptığımız tüm çalışmaları rızasına uygun şekilde yapmayı nasip eylesin. Biz hep birlikte ümmetiz. Bölünürsek yok, bölüşürsek tok oluruz. Bu söz ümmet coğrafyası için o denli anlamlı ki. Yaşadığımız bu çağ için o kadar önemli ki. İşte imam hatipler özellikle din eğitimine dair İslam dünyasının sahih din eğitimi veren kaleleridir. Ümmet olma bilincini, Allah ve Resulüne tabi olmanın merkezde öğretildiği kurumlardır imam hatipler. Ümmeti Konya’dan bakarak, Anadolu’dan bakarak anlayamayabiliriz. Ümmet coğrafyalarına Avrupa’dan, Amerika’dan bakmamız gerekiyor. Bizim tüm coğrafyalarda yaşayan Müslüman kardeşlerimizin ‘Müminler ancak kardeştir’ düsturunu bu şekilde anlayabileceğini düşünüyorum. İmam hatiplerin bu kardeşliğin inşasındaki rolü de son derece önemlidir.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.