İlk rakip Adanaspor

İlk rakip Adanaspor

Silivri kampına aralıksız devam eden Konyaspor’da moraller yerinde. Ayrıca Play-Off maçlarının kuraları dün İstanbul’da çekildi. Kuraya göre yeşil-beyazlılar ilk maçını Ali Sami Yen’de Adanaspor ile oynayacak

Play-Off maçlarının hazırlıklarını İstanbul Silivri’de kamp yaparak sürdüren Konyaspor’da moral süper. Tüm camia Süper lige kilitlendi.. Sezona Süper lig umutlarıyla başlayan, ancak ikinci yarıda şanssız bir dönem geçirerek ilk iki umutlarını kaçıran Kartallar, Play-Off’ta birinci olarak hedefe ulaşmayı amaçlıyor. Yükselme grubu maçlarının kuraları da dün İstanbul’da çekildi. Konyaspor, ilik maçını Ali Sami Yen stadında Adanaspor ile oynayacak.

PLAY-OFF HAZIRLIKLARI
Konyaspor’da, 17 Mayıs Pazartesi günü başlayacak Play-Off maçlarının hazırlığı önceki akşam gerçekleştirilen taktik çalışmayla devam etti. Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan antrenmana hasta olan Erdal Kılıçaslan katılmazken, kampa dahil olan Tayfun Türkmen takımla birlikte çalıştı. Düzkoşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda, adalesinde hafif ağrıları bulunan Abdulvahit Karacabey takımdan ayrı düz koşu yaptı. 5’e 2 ile devam eden antrenman, taktik çalışma ve çift kale maçın ardından yapılan açma-germe hareketleriyle sona erdi. Kartallar, dün de Silivri Clasis Golf otelin sahasında taktik ağırlıklı bir antrenman yaptılar. Çalışmada tüm futbolcuların oldukça neşeli ve hırslı oldukları gözlendi. 
Kartal’ın Silivri kampı kadrosu şu futbolculardan oluşuyor. Ömer Hacısalihoğlu, Haluk Tanrıseven, Tayfun Türkmen, Görkem Görk, Mehmet Ayaz, Ramazan Kahya, Kaue Da Silva, Eser Yağmur, Serhat Akyüz, Erdal Kılıçaslan, Uğur Yanıkdemir, Eray Birniçan, Uğur Akdemir, Umut Kekilli, Mehmet Şen, Zafer Demir, Volkan Koçaloğlu, Ufukhan Bayraktar, Abdulvahit Karacabey, Ferdi Başoda, Yusuf Kurtuluş, Nazmi Terzioğlu, Ali Dere, Niyazi Nayernazlı, Muhammed Yürükuslu.
KURALAR DÜN ÇEKİLDİ
Bank Asya 1. Lig'de 3, 4, 5 ve 6.sırayı alan takımların mücadele vereceği Yükselme Grubu maçlarının fikstürü çekildi. Federasyonun İstinye’deki tesislerinde gerçekleştirilen kura çekiminde Konyaspor’u Başkan Bahattin Karapınar temsil etti. Kartallar, yükselme grubunda ilik maçını 17 Mayıs Pazartesi günü Adanaspor ile oynayacak. Ali Sami Yene stadındaki karşılaşma saat 20.,00’de başlayacak. Kartallar, 20 Mayıs Perşembe günü saat 20:00'de yine Ali Sami Yen Stadyumu'nda Karşıyaka ile karşılaşırken, son maçta 23 Mayıs Pazar günü saat 19:00'da Olimpiyat Stadyumu'nda Altay ile olacak.
DOĞAN TARAFTAR DESTEĞİ BEKLİYOR
Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, yaptığı açıklamada, Konyaspor’un en büyük silahının takımı ateşleyen ve rakibe korku veren taraftarı olduğunu söyledi. Doğan, oynayacakları maçlarda İstanbul’daki Konyalıllar’ın ve Konya’dan gidecek olan taraftarların desteğini yanlarında görmek istediklerini belirtti. Konya’nın taraftarıyla, tesisleriyle, alt yapısıyla ve potansiyeli ile Süper Lig’i gerçek anlamda hak ettiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti: “Süper Lig’e yükselmek için artık önümüzde sadece 3 maçlık bir engel kaldı. Ancak baktığımızda Konya’nın hala play-off maçlarının havasına yeterince giremediğini hissediyorum. Konya’nın artık geçmişte yaşananları bir kenara bırakarak, tüm enerjisiyle 3 maçlık dönemde yanımızda olmasını istiyoruz. Ben Konyaspor taraftarının takımı adına itici güç, rakip adına da korkulu bir rüya olduğunu biliyorum. Şimdi bunu İstanbul’daki maçlarda gösterme zamanı diye düşünüyorum. İstanbul’da ciddi anlamda Konyalılar’ın yaşadığını biliyorum. Play-off maçlarında bizim en büyük silahımız ateşli taraftarımız olacaktır. Onların ve Konya’dan gelecek taraftarlarımızın da katkısıyla play-off maçlarını Konyaspor’a yakışır bir şekilde tamamlayarak Süper Lig’e yükselmek istiyoruz.”
Doğan, “Çağrımıza kulak versinler ve bizi İstanbul’da oynayacağımız maçlarda yalnız bırakmasınlar. Play-off maçları sonunda Süper Lig’e yükselme coşkusunu yaşayıp dünyanın her yerindeki Konyalılar’ı mutlu etmek istiyoruz. Bunu başaracağımıza inancımız tam” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.