İlk Atla Terapi Kursu Başladı

İlk Atla Terapi Kursu Başladı

Adalet Bakanlığı ile Kocaeli Üniversitesi tarafından başlatılan 'Hippoterapi Sertifika Eğitim Programı' kurslarının ilki, Erzurum Açık Ceza İnfaz Kurumu'na bağlı Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda başladı. Kursa, Dumlu Açık Ceza İnfaz...

Adalet Bakanlığı ile Kocaeli Üniversitesi tarafından başlatılan 'Hippoterapi Sertifika Eğitim Programı' kurslarının ilki, Erzurum Açık Ceza İnfaz Kurumu'na bağlı Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda başladı. Kursa, Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda görevli 25 ceza infaz memuru katıldı.

    03-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kursta, kursiyerlere eğitimlerini Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdener Balıkçı, öğretim görevlileri Oğuzhan Bahadır, Zülfikar Altunkanat ve Mehmet Ali Gülcü verecek. Kurs sonunda sertifika alacak olan kursiyerler Erzurum’da bulunan özel çocuklara yönelik Hippoterapi (Atla Terapi) tedavisi uygulayacak. Atla terapi tedavisi ile özel çocuklarda vücut dengesi, gövde kontrolü ve ritmik yürümede gelişmenin sağlanması hedefleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.