İlk 100’e giren öğrencilere ödül

İlk 100’e giren öğrencilere ödül

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Türkiye genelinde ilk 100’e giren Konyalı öğrencileri bilgisayar ve altınla ödüllendirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan toplantısında başarılı öğrencileri ödüllendiren Başkan Akyürek, başarıları ile Konya’nın gururu olan öğrencileri tebrik etti. Öğrencilerin Türkiye çapında Konya adına çok büyük bir başarıya imza attıklarını kaydeden Başkan Akyürek, gençlerin birinci aşamada gösterdikleri başarıyı ikinci aşamada da göstermelerini diledi.

Öğrencilerin YGS’de elde ettikleri derecelerle bireysel başarıda Konya’yı en önlere taşıdıklarını belirten Başkan Akyürek, “Kurumsal başarıda da Meram Fen Lisesi en başarılı lise oldu. Başarılı okullarımızı ve dershaneleri tebrik ediyorum. Şehir olarak eğitimdeki başarı seviyemiz gittikçe yükseliyor. Çocuklarımızın bu başarısı Konya’nın gelecek yıllardaki eğitim çıtasını daha da yükseltecektir” dedi.
Konya belediyelerinin ve Konya halkının öğrencilerin her zaman yanında olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, başarılı öğrencilere desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti. Konuşmanın ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkan Vekili Ömer Gül, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Memiş Kütükcü ve Meclis üyeleri YGS’de ilk 10’a giren 4 Konyalı öğrenciyi netbook, ilk 100’e giren 3 öğrenciyi de tam altın ile ödüllendirdiler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.