Ilgın’da Osmanlı Kent  Meydanı için ilk harç

Ilgın’da Osmanlı Kent Meydanı için ilk harç

Osmanlı Kent Meydanı Dönüşümü Temel Atma Programı’nda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sadece Ilgın’da şu anda devam eden 650 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi

Osmanlı Kent Meydanı Dönüşümü Temel Atma Programı’nda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sadece Ilgın’da şu anda devam eden 650 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ilgın’a kazandırılacak Osmanlı Kent Meydanı Dönüşümü Temel Atma Programı gerçekleştirildi.

Programda konuşan Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, projenin 26 bin 430 metrekare alanda 66 iş yeriyle şehrin nefes almasını sağlayacak iki meydandan oluşacağını söyledi. Ertaş, geride kalan beş yıllık sürede Ilgın’a önemli eserler kazandırdıklarını kaydetti.

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, “Bugün Cumhur İttifakı belediyeciliğinin anlamını ön plana çıkarmış oluyoruz. Allah’ın izniyle MHP olarak Cumhur İttifakı olarak Ilgın’ımızda belediye başkanımıza desteğimizi vereceğiz” dedi.

AYNI HEDEFE KOŞAN İNSANLARLA BÜYÜK İŞLER BAŞARILIYOR

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da Osmanlı Kent Meydanı Projesi’nin Ilgın’a yakışan önemli bir proje olduğunu belirterek, “Projeyle ilgili uzun zamandır dönüşüm bekleniyordu. Yapılacak her işte hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız hem Büyükşehir’imiz hem ilçe belediyemiz emek verdiler. Bu büyük bir iş. Hükümetle, Büyükşehir’le ve yerelde ilçe belediyenin aynı hedefe koşan iş birliği halinde bu yüke hep birlikte omuz veren insanlar olursa büyük işler başarılıyor” ifadelerini kullandı.

ILGIN’IN KALBİNE MÜHÜRLER VURUYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Ilgın’ın ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Ilgın’a gelirken prestij caddemizle yolculuğumuza başladık. Büyükşehir Belediyemizin şehrimize hizmeti, hemen sağ tarafta Bilgehane bizi karşıladı. Karşımızda Ilgın Kültür Merkezi, az ileride içinde yüzme havuzu bulunan Şehir Konağımız ve bugün burada tüm bu hizmetleri taçlandıracağımız Osmanlı Kent Meydanı Projesi ile Ilgın’ın kalbinde mühürler vuruyoruz. Bu aslında geldiğimiz noktanın en önemli göstergelerinden birisi. Geçtiğimiz 5 yılda meydanda söz verdiğimiz birçok işi yerine getirme fırsatı bulduk. Ilgın’ın merkezinde 2 önemli eseri, yeni yaptığımız Ilgın Kültür Merkezi’ni bir araya getirecek, şehrin dokusuna çok önemli bir katkı sağlayacağız. İhale bedeli 250 milyon civarında ama fiyat artışlarıyla beraber 350 milyon lirayı bulacak bir yatırımın temelini atıyoruz. İnşallah Ilgın’ımıza, şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

Ilgın Atık Su Arıtma Tesisi’nde de hummalı bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Altay, “Yaklaşık 300 milyon lira bedelle Ilgın Atık Su Arıtma Tesisi’mizi de yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Böylece sadece Ilgın’da şu anda devam eden 650 milyon liralık bir yatırım gerçekleşmiş oldu” ifadelerini kullandı.

ERTAŞ YERİNE APİL

İnsanların gelip geçici, davaların baki olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Bu dönemde de Cumhur İttifakı’nın adayları olarak hem ben Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak hem de Ömer Apil kardeşimiz Ilgın Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayız. İnşallah hedefimiz, büyükşehirler sırlamasında en önde yer alabilmek ve 31 ilçemizin tamamında Cumhur İttifakı’mızın adayları ile yola devam edebilmek” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.