İlçe belediyelerinden ‘evet’ istifası

İlçe belediyelerinden ‘evet’ istifası

12 Eylül Pazar günü yapılacak olan referanduma kısa bir süre kala MHP, CHP ve DP’den 9 ilçe belediye başkanı ile 37 belediye meclisi üyesi partilerinden istifa ederek AK Parti’ye geçti.

AK Parti’ye geçen belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine rozetleri, AK Parti İl Binası’nda AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü ve Hüsnü Tuna’nın da katılımıyla yapılan törenle takıldı. Belediye başkanları, partilerinin referandum sürecindeki politikalarını beğenmedikleri için, kendi tabanlarının desteklerini de alarak AK Parti’ye geçtiklerini açıkladı.

Rozet takma töreni öncesinde konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ziya Özboyacı, “O gün demokratik ve özgür bir ülke için çıkılan yolda, Anayasa değişikliği paketini oylayacağız. İnanıyorum ki hem Konya’dan hem de Türkiye genelinden büyük bir destek gelecek. Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi bu asla bir parti meselesi değil. 13 Eylül’de kazanan, Türkiye olacak. Bunun bilincinde olan milyonlarca vatandaşımız gibi yerel yönetimlerden sorumlu belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimiz de AK Parti’ye geçiyor” diye konuştu.
MHP’den istifa eden Yunak Turgut Belediye Başkanı Remzi Yalım ve 4 belediye meclis üyesi ile, MHP Emirgazi İlçe Işıklar Belediye Başkanı Mahmut Uslu’nun da partilerinden istifa ederek AK Parti’ye geçeceğini ifade eden Ziya Özboyacı, “Ayrıca MHP’li Hatunsaray Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Zorlukaya, Ömer Kurşun ve Yılmaz Akpınar, yine Sarayönü Kurşunlu Belde Belediye meclis Üyeleri Latif Köroğlu, Ekrem Keleş de ailemize katılmıştır. Ahırlı ilçesi Akkise beldesinin MHP’li Belediye meclis Üyeleri Ahmet Altunbaş, hasan Başaran, Ali Gök ve Mehmet Özata AK Parti’ye geçme kararı almış ve partimiz saflarına geçmiştir. Ayrıca Akkise Belediyesi Eski Başkanı Abdullah Kayaalp, 2009 seçimlerinde MHP’den Akkise Belediye Başkan Adayı Ethem Ertul ile Akkise MHP Belde Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Başar, yönetim kurulu üyeleri Bekir Dilekli, Nevzat Gültekin ve 100’e yakın MHP’li üye AK Parti saflarına katılmıştır” ifadelerini kullandı. Referandum sürecinde MHP’nin tabanının çözüldüğünü gördüklerini söyleyen Ziya Özboyacı, “MHP’li pek çok kardeşimiz, MHP’nin politikalarını benimsememektedir. Özellikle 1980 ihtilalinde MHP’lilerin çekmiş olduğu işkence ve zulümleri hatırlayarak bu değişikliğe onay vermektedir. Bu desteğin de artarak devam edeceğine inanıyor, katılımlarından dolayı belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum