İl Özel İdare’den 10 ambülâns

İl Özel İdare’den 10 ambülâns

Konya İl Özel İdaresi tarafından İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 10 adet tam donanımlı Acil Yardım Ambulansı alındı.

Teknolojinin en son imkânlarıyla donatılan ambulanslar, 112 Acil Yardım Servisi’nde hizmete başladı.

Acil Yardım Ambulansının içerisinde; kalbin normal dışı atımını tekrar normal kalp ritmine dönmesini sağlayan defibrilator, solunumun cihazı, oksijen sistemi, canlandırma çantası, kurtarma yeleği, portatif aspiratör, her ortamda kullanılabilecek sedyeler, adrese göre araç takip sistemi, iki kabin arası telsiz konuşmasının sağlanması gibi onlarca özellikler yer alıyor. Hastayı sarsmadan götürme özelliği de bulunan ambulanslar yaklaşık 850 bin TL’ye mal oldu.
Toplumun her alanında olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de önemli yatırımların yapıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, “İl Özel İdaresi olarak sağlık alanında önemli çalışmalar yapıyoruz. Mevcut sağlık ocağı yapımından tıbbi cihaz alımına, araç alımından, çeşitli desteklere kadar onlarca alanda sağlığa katkıda bulunuyoruz. Bu katkılarından biride geçtiğimiz günlerde ihale ile aldığımız 10 adet tam donanımlı ‘Acil Yardım Ambulansı’nı İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim ettik. Bugüne kadar İl Sağlık Müdürlüğü araç filosuna 40 adet ambulans ve benzeri araç takviyesinde bulunduk. Üç yılda sadece araç alımları için 3.5 milyon TL kaynağı sağlık hizmetleri için kullandık” dedi.              
İnsan yaşamının önemine dikkat çeken Kaçmaz, “İnsana yapılan yatırımlar da sınır yoktur. İmkânlarımız ölçüsünde eğitim, sağlık ve tarım gibi alanlarda yatırımlar yapıyoruz. Bizim katkıda bulunduğumuz araçlarla bir insanın hayatının kurtarılması çalışma azmimizi artırır. Bu bilinçle yatırımlarımıza imkânlar ölçüsünde devam edeceğiz” şeklinde ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.