İl başkanlarının desteğini arkasına aldı!

İl başkanlarının desteğini arkasına aldı!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir dönem genel başkanlık da yaptığı AK Parti'den istifa etmişti. Yeni parti kurmaya hazırlanan Davutoğlu, birçok il başkanının kendisiyle birlikte hareket ettiğini söyledi.

Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi kamuoyunda yankı uyandıran Ufuk Uras, görüşmenin detaylarını T24'te Şirin Payzın'a anlattı. Uras, "Teşkilat içinde kendisiyle birlikte davranan eski il başkanlarının önemli desteğini aldığını söyledi." diye konuştu.

Davutoğlu ile özel bir görüşme yapan Ufuk Uras, "Türkiye’de bütün önemli siyasi değişimler var olan iktidar partisi içindeki ayrışmalardan doğdu. AK Parti içindeki bu yarılmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Kişisel ihtiras gibi sunulan meselenin arkasında başkanlık sistemine, parti devleti modeline itiraz var." dedi.

 

"SOĞUKKANLI GÖRDÜM"

"Davutoğlu'nu son derece soğukkanlı ve kendinden emin gördüm" diye konuşan Uras, "Teşkilat içinde kendisiyle birlikte davranan eski il başkanlarının önemli desteğini aldığını söyledi. Davutoğlu tarihi sorumluluğunu düşünüyor. Bizde siyaset tartışmak yerine komplo teorileri konuşuluyor." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun Ali Babacan'a göre daha hızlı yol alacağını öne süren Uras, "Mesela İYİ Parti’nin AK Parti ile uzlaşması durumunda bu yeni kurulacak partilerin pozisyonu önem kazanıyor. Hele ki grup kurarlarsa bir anda bütün denklemi değiştirebilirler. 2021 itibariyle bir seçim ortamına Türkiye'yi götürebilirler" şeklinde konuştu.

Uras, Ahmet Davutoğlu'nun parlamenter sisteme kademeli olarak geçebileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum