İktidara güven kalmadı!

İktidara güven kalmadı!

AK Parti'nin Türkiye'yi kötü bir süreçte devraldığını belirten Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, “AK Parti, iktidara geldiği günden bu yana ülkeyi daha kötü bir konuma getirdi. Vatandaş, artık iktidara güven problemi yaşıyor”

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç ve beraberindekiler, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Vekil İslam ve beraberindekilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Cihangir İslam, ziyarette gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“ERKEN SEÇİM HER AN GÜNDEMDE OLABİLİR”

Türkiye'de erken seçim gerçeğinin her zaman gündemde olduğunu ifade eden İslam, “Türkiye'de erken seçim AK Parti ve MHP'nin elinde. Bu iki partide seçimden istedikleri sonucu alamadılar. İktidar neden erken seçime gider? Mevcut halinden daha iyi bir hali yakalamak üzere erken seçim ister. Bugün bir erken seçime gidilse AK Parti hem sandalye kaybeder hem de başkanlığı kaybetmesi söz konusu olur. AK Parti ve MHP açısından erken seçim pek mümkün gözükmüyor. Bu anlayış ile 5 yıl sürer mi? Onu da zannetmiyorum. Erken seçim, her an gündemimizde olabilir” dedi.  

“BÜYÜK BİR DEĞİŞİM TALEBİ VAR”

Eski seçimlerdeki Saadet Partisi'ne olan direncin büyük ölçüde kırıldığını söyleyen İslam, “AK Parti, oy kaybı sürecine girdi. Bizim derdimiz bir başka partiyi küçültmek, parçalamak değil. Bizim derdimiz kendi partimizi Türkiye'nin en iyi ve en büyük partisi yapmak. Türkiye'de ciddi bir değişim talebi var. Önemli bir kesim değişim istiyor. Bu talepleri iyi okumak gerekir. Kongremiz ile birlikte yepyeni bir anlayış ile vatandaşımıza kendimizi anlatacağız” şeklinde konuştu.  

ADALETE GÜVEN VE EKONOMİ ÇÖKTÜ!

Uzun süre uygulanan yanlış ekonomi ve popülist politikalar sonucunda ülkenin ekonomik anlamda büyük bir çıkmaza girdiğini söyleyen İslam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşın alım gücü düştü. Tencere dolmuyor. Vatandaş, kirasını, faturasını nasıl ödeyecek bunları düşünüyor. Vatandaş kışa girdi. Halkımızı zorlu bir kış bekliyor. AK Parti Türkiye'yi zorlu ve kötü bir süreçte devraldı. Ama bugün bakıyoruz ki, AK Parti Türkiye'yi o günden daha kötü bir noktaya getirdi. İnsanların devlete ve iktidara güveni kalmadı. Gençlerimiz, yurt dışına gitmeyi tercih ediyor. Hayra alamet bir gidişat yaşamıyoruz. Türkiye'de sermaye kaçışı var. Bu neden? Yargı güvenliği ve adilliği yok. Bu şartlarda ülkemize sermaye ve yatırımcı çekilemez. 'Türkiye'de her ne kadar da vesayetçi anlayış sona erdi' denilse de bu düşünceye katılmıyorum. Siyaset ve ideoloji, Türkiye'de hukukun üstüne çıkmıştır. ”

SALİH ACIBADEM

4-1-060.jpgimg_2246.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum