İktidar memurlardan kaçıyor

İktidar memurlardan kaçıyor

Kamu-Sen Konya İl Temsilciliği, Zafer Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Konfedarasyona bağlı çok sayıda üye ve başkan da açıklamada yer aldı.

Kamu-Sen Konya İl Temsilciliği, Zafer Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Konfedarasyona bağlı çok sayıda üye ve başkan da açıklamada yer aldı. Ülkenin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başlayan İl Temsilcisi Atilla Ayhan, memurların sorunlarını ve ülke gündemini değerlendirdi. Ayhan, terör örgütü PKK'ya verilen tavizlerin sınırı aştığını belirterek, "Aldığı tavizlerle iyiden iyiye azan terör örgütü hain pusularına sokak ortası infazlarıyla devam etmektedir. Nitekim geçtiğimiz gün Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 yiğit evladımızı daha teröre ve açılama kurban verdik. Terörü, teröristi, iç ve dış bütün destekçilerini ve olup bitene şahsi çıkarları için sessiz kalanları lanetliyor, şiddetle protesto ediyorum. Allah hepsinin belasını versin" diye konuştu.

Türkiye'de emeklilerin çektiği sıkıntıları da dile getiren Ayhan, "Yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte 2.6 milyon kamu görevlisi ve 1.9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesi tam bir ekonomik savaşa dönmüş durumdadır. Memurlarımız 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödemektedir. Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkûm edildiler. 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı. Tüm kamu görevlilerinin ekonomik sorununu çözecek bir çalışma yapılması için iktidarın kaçacak yeri, geçerli bir mazereti kalmamıştır”dedi.

BERKHAN PARLAK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.