İkizlerin mutluluğu

İkizlerin mutluluğu

Artistik Jimnastik dalında Türkiye'de dereceleri bulunan tek yumurta ikizi Yunus Eren ve Yusuf Onur Alışkan kardeşler, şampiyonalarda birbirleriyle yarışmaktan büyük mutluluk duyuyor

Artistik Jimnastikte Türkiye'de dereceleri bulunan tek yumurta ikizi Yunus Eren ve Yusuf Onur Alışkan kardeşler, şampiyonalarda birbirleriyle yarışmaktan büyük mutluluk duyuyor. Tek yumurta ikizi olan 13 yaşındaki Yunus Eren ve Yusuf Onur Alışkan kardeşler, 5 yaşındayken mahallelerindeki bir kişiden etkilenerek artistik cimnastikle ilgilenmeye başladı. Başarılı ve disiplinli bir çalışmayla Türkiye birincilikleri, ikincilikleri ve üçüncülüklerinin yanı sıra takım olarak da çok sayıda şampiyonlukları bulunan ikiz kardeşler, hem okulları hem de bağlı bulundukları Karatay Belediyesi Artistik Jimnastik takımı adına başarıdan başarıya koşuyorlar. İlköğretim 7. sınıf öğrencisi olan Alışkan kardeşler, başarıları sayesinde özel bir okulda tam burslu olarak eğitimlerine devam ediyor. Alışkan kardeşler, milli formayla da başarılara imza atmayı hedefliyor.

Artistik cimnastiği çok sevdiğini belirten Yusuf Onur Alışkan, bu spor dalında gelecekte iyi bir sporcu olmak istediğini söyledi. Hayalinin, kardeşi ile birlikte milli formayı giymek olduğunu belirten Yusuf Onur, ''Kardeşim ve ben çalışmalarımızı hep bu doğrultuda yapıyoruz. Ailem ve antrenörümüz bize hep destek oluyor. Biz de her şampiyonada derece yapmaya çalışıyoruz. Birimizin başarısı ikizimin başarısıdır. Antrenmanlara birlikte gidiyoruz. birlikte çalışıyoruz'' dedi.
Yunus Eren Alışkan ise tek yumurta ikizi oldukları için kardeşiyle birbirlerine çok benzediklerini bildirdi. Alışkan, bu nedenle okulda, şampiyonalarda çevrelerinde zaman zaman sıkıntı yaşadıklerını belirterek, ''Ben küçükken bir bisiklet kazası geçirdim. Yüzümde leke kaldı. Yüzümüzdeki lekelerden ayırt ediliyoruz. Bir şampiyonada kardeşim hareketleri yapıp yerine geçtiğinde mindere ben çıktım. Ancak hakem iki kez yarışamayacağımı söyledi. Bunun üzerine araya giren antrenörler karışıklığı önledi'' diye konuştu.
Yunus Eren, 2008'de Bolu'daki Okullararası Küçükler Türkiye Şampiyonası'nda, 2009 Nisan ayındaki İzmir Küçük Erkekler 1. Etap Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası'nda, 6 Haziran 2009'da İstanbul Küçük Erkekler 2. Etap Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası'nda, 5 Mart 2010 İstanbul Yıldız Erkekler Ferdi Türkiye Şampiyonalarında birinci olmayı başardı. Kardeşinin birinci olduğu şampiyonalarda ikinci ve üçüncülük dereceleri bulunan Yusuf Onur Alışkan ise 22 Mart 2008'de İzmir Minik Erekekler 1. Etap Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıktı.
Alışkan kardeşlerin antrenörü Ali Çatalkaya, ikiz kardeşlerin ilk günden bu yana disiplinli çalışmayı hiç elden bırakmadıklarını söyledi. Durum böyle olunca başarının da kendiliğinden geldiğini dile getiren Çatalkaya, ''İkiz kardeşlerin ileride milli takıma seçileceğini tahmin ediyoruz. Sebebini henüz bilmiyoruz ama artistik cimnastikte ikizler daha başarılı oluyor. Alışkan kardeşlerden önceki ikiz sporcularımız da çok başarılıydılar. Bu başarı sanırım birbirlerini cesaretlendirmekten kaynaklanıyor'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.