İki Polis Memuru Daha Serbest Bırakıldı

İki Polis Memuru Daha Serbest Bırakıldı

Sahur operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra haklarında tekrar yakalama kararı çıkarılan 17 polisten ikisi daha mahkeme tarafından serbest bırakıldı.Dün adliyeye gelerek teslim olan Faruk Kıvrak ve Mücahit Gökoğlu,...

Sahur operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra haklarında tekrar yakalama kararı çıkarılan 17 polisten ikisi daha mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Dün adliyeye gelerek teslim olan Faruk Kıvrak ve Mücahit Gökoğlu, İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Fevzi Keleş tarafından sorguları yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Savcı irfan Fidan, polislerin “Casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal ve resmi evrakta sahtecilik” suçlarından tutuklanmasını talep etmişti. Ancak mahkeme, polislerin yaptıkları tüm işlemlerin mahkeme kararına dayandığını vurgulayarak, polislerin işlemlerde bir sorumluluklarının olmadığının altını çizdi. Polislerin serbest bırakılmasından sonra bir açıklama yapan sanık avukatları, yaşanan hukuksuzlukların bitmesi için HSYK ve Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı. Avukat Kemal Şimşek, müvekillerinin hazır olduğunu ve ifadeye getirmek istediklerini ancak sorgu hakiminin gün boyu devam eden mesai nedeniyle haklı olarak çok yorgun olduğunu bildirdiğini ve sorgulamayı yarın yapacağını beyan ettiğini belirtti.

"KILIÇDAROĞLU'NU İFADEYE ÇAĞIRAN SAVCI, SORGU HAKİMİNİN ODASINDA"

Açıklama yapan diğer bir avukat Sıddık Filiz ise çarpıcı bir bilgi aktardı. Avukat Filiz, havuz medyasında sıkça boy göstererek “Paralel yapı” safsatasını ağzından düşürmeyen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dokunulmazlığı olduğu halde ifadeye çağırdığı için Edirne’ye tayin edilen Savcı Mehmet Demir’in bugün adliyeye gelerek polislerin sorgusunu yapan hakimin odasında bir süre hakimle görüştüğünü kaydetti.

Filiz, “İçerde neler dönüyor biz de tam çözemiyoruz. Yargılamanın devam ettiği bir süreçte sayın savcının mahkeme hakimini ziyaret etmesi ister istemez aklımıza bazı şüpheler getiriyor.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.