İki Milyon Kişi Askerlik Durum Belgesini E-devlet Üzerinden Aldı

İki Milyon Kişi Askerlik Durum Belgesini E-devlet Üzerinden Aldı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yılbaşından itibaren 2 milyon kişinin askerlik durum belgesini askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden aldığını açıkladı. Ayrıca askerlik şubelerindeki işlemler için e-Devlet üzerinden randevu...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yılbaşından itibaren 2 milyon kişinin askerlik durum belgesini askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden aldığını açıkladı. Ayrıca askerlik şubelerindeki işlemler için e-Devlet üzerinden randevu alınmaya başlandığını belirten Yılmaz, "TÜRKSAT ve PTT ile yapılan protokoller ile vatandaşların sevk işlemlerini askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden yapmalarına bu yılın Mayıs ayında başlanmıştır. Bu tarihten itibaren 172 bin vatandaşımızdan 70 bini askere sevk belgesini e-Devlet'ten almıştır. Vatandaşlarımızın yol ve yemek bedelleri ise PTT vasıtasıyla ödenmektedir." diye konuştu. Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı 2015 yılı bütçe teklifinin 22 milyar 764 milyon 255 bin TL olduğunu, 9 milyar 259 milyon 498 bin TL’nin Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin barınma, beslenme giyim, istihkaklar, akaryakıt, yakacak, taşıma ve ulaşım ihtiyaçlarına ayrıldığını anlattı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı ve Sanayi Müsteşarlığı bütçe görüşmelerine başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe ile ilgili sunumu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptı.

Türkiye'nin, güvenlik ve bölgesel politikaları yönlendirebilme kapasitesini geliştirmesinin kaçınılmaz olduğunu anlatan Yılmaz, "Yaşanan süreçte ülkemizin bölgesinde yaşanan uluslararası istikrarsızlık ve belirsizlikleri fırsata çevirebilme ve yönlendirebilme kapasitesinin geliştirilmesi ve idamesi ancak güçlü bir Türk Silahlı Kuvvetleri ile mümkündür. Ülke savunmasının ana unsuru olan ve mevcut jeostratejik düzen içerisinde önemi daha da artan TSK’nın simetrik harekat ile asimetrik harekatı her üç kuvvetin müştereken birlikte icra edeceği, modernize edilerek etkinliği artan daha nitelikli ve beka kabiliyeti yüksek modüler esnek ve her türlü ortamda kesintisiz görev yapabilecek caydırıcı bir kuvvet yapısına sahip olması ve bunu idame ettirmesi, her zamankinden daha önemli hale gelmiştir." şeklinde konuştu.

Bu yılın başından itibaren vatani görevi kapsamında yerine getirilen 15 aylık askerlik süresinin 12 aya indirildiğini kaydeden Yılmaz, şu bilgileri paylaştı: "Askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden vatandaşlarımız askerlik durum belgesi alabilmeleri hizmeti verilmeye başlandı. Yılbaşından itibaren bu uygulama ile yaklaşık 2 milyon vatandaşımız askerlik şubesine müracaat etmeden gelemeden e-Devlet üzerinden belge aldı. Ayrıca askerlik şubelerindeki işlemler için e-Devlet üzerinden randevu almıştır. TÜRKSAT ve PTT ile yapılan protokoller ile vatandaşların sevk işlemlerini askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden yapmalarına bu yılın Mayıs ayında başlanmıştır. Bu tarihten itibaren 172 bin vatandaşımızdan 70 bini askere sevk belgesini e-Devlet'ten almıştır. Vatandaşlarımızın yol ve yemek bedelleri ise PTT vasıtasıyla ödenmektedir."

TSK'YA BARINMA, AKARYAKIT VE İSTİHKAKLAR İÇİN 9 MİLYAR 259 MİLYON LİRA BÜTÇE

İsmet Yılmaz, sunumu kapsamında Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın yürütmekte olduğu projelerle ilgili bilgiler verdi. Yılmaz’ın bilgi verdiği projeler şunlar: "Altay Ana Muharebe Milli Tankı. Mayın tehdidine karşı Kirpi Projesi. Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi. MİLGEM Savaş Gemileri, Deniz Karakol ve Sahil Güvenlik Uzakları (Meltem-2) projesi, Lojistik Destek Gemisi Projesi, Havuzlu Çıkarma Gemisi Projesi, İnsansız Hava Aracı ANKA, Eğitim uçağı Hürkuş, ATAK helikopteri, Bayraktar İHA sistemi ve Karayel İHA Sistemi, Özgün helikopter programı, müşterek Taarruz Uçağı programı, TSK Helikopter Tedariki Projesi, A400M Ulaştırma Uçağı Programı, modern piyade tüfeği projesi, Alçak irtifa hava savunma füze sistemi (HİSAR-A) projesi, orta irtifa hava savunma füze sistemi (Hisar-O) projesi, uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi projesi, GÖKTÜRK-3 Radar Gözlem Uydusu."

Milli Savunma Bakanlığı 2015 yılı bütçe teklifinin 22 milyar 764 milyon 255 bin TL olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu bütçenin yüzde 57’si personel giderlerine, yüzde 41’i mal ve hizmet alım giderlerine, yüzde 1’i cari transfer ve yaklaşım yüzde 1’i ise sermaye giderlerini oluşturmakta. Mal ve hizmet giderleri kapsamında 9 milyar 259 milyon 498 bin TL; Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin barınma, beslenme giyim ve yasalarla belirlenmiş yasal istihkakları ile akaryakıt, yakacak, taşıma, ulaşım gibi tüketim mal ve hizmet alımlarına ve Stratejik Hedef Planı 2015 yılı programı modernizasyon ihtiyaçları planlanmıştır. Hazırlanışı sırasında azami tasarruf ve kaynakların etkin kullanımı temel ilke edinen 2015 bütçesinde kanunlara dayalı istihkaklar iç güvenlik uluslararası görevler gibi öncelikli ihtiyaçlara yer verilmiştir." açıklamasında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.