İki gözü farklı renkte

İki gözü farklı renkte

Bir gözü kahverengi, diğeri de yeşil olan 24 yaşındaki Mehmet Aksel, yıllardır bu özelliğiyle görenleri şaşırtırken, en çok da ''Vanlı mısın?'' ve ''İnsanları yeşil ve kahverengi mi görüyorsun'' sorularıyla karşılaşıyor.

Nakkaş olan Mehmet Aksel yaptığı açıklamada, annesinin gözlerinin yeşil, babasının ise kahverengi olduğunu söyledi. 
Kendisinin sağ gözünün yeşil, sol gözünün ise kahverengi olduğunu belirten Aksel, ''Gözlerimin rengini hem annemden hem de babamdan almışım. 'Oğlumuz kime benziyor' tartışmasını da böylelikle ortadan kalkmış'' dedi. 
Renk farklılığından dolayı görme kaybı olabileceği ya da ilerde sorun yaşayabileceği düşüncesiyle ailesinin küçük yaşlardayken kendisini doktora götürdüğünü ifade eden Aksel, bunun problem olmadığının belirtildiğini söyledi. 
''İNSANLARI YEŞİL, KAHVERENGİ Mİ GÖRÜYORSUN?'' 
Farklı renkte olan gözlerini fark edenlerin bu duruma oldukça şaşırdığını anlatan Aksel, ''Özellikle okul çağındayken durumumu anlamakta çok zorluk çektim. Ancak buna alışmak zorunda kaldım. Çevremdekiler bana hayretle bakıyor. İnsanlar 'Vanlı mısın?' ya da 'İnsanları yeşil ve kahverengi mi görüyorsun?' gibi sorular yöneltiyor. Genelde vatandaşlar Van kedilerinde böyle bir özellik gördükleri için şaşırmaları oldukça doğal'' diye konuştu. 
Ailesinde, bu durumda başka kimse olmadığını dile getiren Aksel, bugüne kadar görme bozukluğu nedeniyle hiç doktora gitmediğini kaydetti. 
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Zengin, iki gözün farklı renkte olmasının çok sık rastlanan bir durum olmadığını söyledi. 
Göz rengini belirleyen renk hücrelerinin bulunduğunu ifade eden Zengin, hücrelerin yoğunluklarının genetik olarak belirlendiğini, nadir de olsa bazen kişinin hücre yoğunluğuna bağlı olarak anne ve babanın göz renklerini aynı anda alabileceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.