İki fuar birden açılacak

İki fuar birden açılacak

Konya'da ''Kondöküm 2011'' ve Konya 4. Yan Sanayi Fuarları açılacak

Konya'da ''Kondöküm 2011'' ve Konya 4. Yan Sanayi Fuarları açılacak. TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yaptığı açıklamada, Konya 2. Döküm Teknolojileri, Kalıp, Paslanmaz, Çelik ve Metaller Fuarı ile Konya 4. Yan Sanayi Fuarı'nın 17 Kasım Perşembe günü KTO-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacağını bildirdi.
Ark ve kupol ocaklarında çeşitli alaşımların eritilip, kalıplara dökülmesi ile elde edilen döküm ürünlerinin, beyaz eşyadan, otomobile, şehir alt yapısındaki kanalizasyon kapaklarına kadar her alanda karşımıza çıktığına dikkati çeken Ersözlü, ağırlıklı olarak KOBİ niteliğindeki firmaların hakim olduğu döküm sektöründe ülkemizin, Avrupa genelinde 5. sırada yer aldığını açıkladı.
Ersözlü, Konya'nın tarım, gıda, otomotiv, yan sanayi, makine, ambalaj ve ayakkabı başta olmak üzere birçok sektörde adından söz ettirdiğini belirterek, ''Konya, pik, sfero ve çelik üretimindeki işletme sayısı bakımından Türkiye'de birinci sırada yer alırken, sektörde faaliyet gösteren dökümcülerin hem kendi markaları hem de fason üretim ile iç ve dış pazarda isimlerinden söz ettirmeye başlaması ile sektörün önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir'' ifadelerini kullandı.
Ersözlü, ülke genelindeki dökümhanelerin yüzde 25'ni sınırlarında bulunduran, başta yan sanayi ve makine olmak üzere alt yapı hizmetleri ve inşaat sektöründe de döküm yapan Konyalı dökümcülerin, her geçen yıl kalite ve teknoloji yatırımlarını artırması sayesinde, ülkemizin döküm ihtiyacının yarısından fazlasını karşılar duruma geldiğini vurguladı.
Konya'da her türlü üretimde ihtiyaç duyulan ürün, teknoloji ve hizmetlerin topluca sergileneceği iki yılda bir düzenlenen ve 2009 yılına oranla yüzde 40 büyüyen fuarların, bu yıl sektörlerde faaliyet gösteren lider firma ve firma temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirileğini kaydeden Ersözlü, fuarların 17 Kasım'da açılacağı ve 20 Kasım'a kadar gezilebileceğini belirtti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.