İki cihanda da saadet

İki cihanda da saadet

Norveç’te tanıştığı ve gönlünü kaptırdığı Konyalı Hamit ile evlenmek için Müslüman olan İsveçli Lisa, Konya geleneklerine uygun düğün töreni ile dünya evine girdi

Kardelen Düğün Salonu önceki akşam anlamlı ve duygulu bir düğün törenine ev sahipliği yaptı. Norveç’te yaşayan Hamit Fırıncı ile aslen İsveçli olan ancak çalışmak için Norveç’e gelen Lisa Waller’in aşkları mutluluk ile noktalandı. Uzun yıllardır ailesi ile birlikte Norveç’te yaşayan Mahiserver ve Rahim Fırıncı’nın oğulları olan 25 yaşındaki Hamit ile birlikte çalıştığı 23 yaşındaki Lisa Waller arasında duygusal bir yaklaşma başladı. Birbirlerini seven iki genç için önlerindeki en büyük engel ise Lisa’nın Hıristiyan olması idi. Daha önce de İslam dini hakkında bilgiler edinen Lisa, annesi Kerstin Waller ve babası Elis Eriksson’un  da onayını aldıktan sonra Müslümanlığı seçti.

Müslüman olduktan sonra evlenmeye karar veren Lisa ve Hamit için ilk olarak Cihanbeyli Böğrüdelik köyünde kına gecesi düzenlendi. Kendi geleneklerini uygun nişan ve kına gecesi düzenleyen Fırıncı ailesi, evlatlarının mutluluğu için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Köylerinde düzenlenen kına ve nişan töreninin ardından Konya’ya gelen aile burada da harika bir düğün töreni tertip etti. Düzenlenen düğün törenine damadın tüm sevenlerinin yanı sıra gelin hanımın Norveç’te yaşayan annesi ve babası ile erkek kardeşi Björn Waller, kız kardeşi Jennie Waller ve yakın akrabalarıyla arkadaşları katıldı. Lisa ve ailesi birbirinden hareketli türküler eşliğinde gönüllerince eğlenme imkanı bulurken, damadın ailesi ile birlikte halay çekmeleri ve oyun oynamaları büyük alkış aldı.
Hamit Fırıncı ile evlenmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen gelin Lisa Waller, “Ben aslen İsveçliyim. Okul paramı ödemek için çalışmam gerekiyordu. Bunun için Norveç’e geldim. Burada aynı iş yerinde çalıştığımız Hamit ile tanıştım. Hamit daha önce bir filmini izlediğim Cengiz Han’a çok benziyordu. Daha önce İslam ve Müslümanlık konusunda araştırmalarım vardı. Hamit ile evlenmem için de Müslüman olmam gerekiyordu. Ben de ailemin de desteği ile Müslüman oldum ve muradıma erdim” dedi.
Damat Hamit Fırıncı ise Lisa ile tanışmalarının çok ilginç olduğu söyledi. Fırıncı, “Bana sürekli olarak Cengiz Han filmini seyrettiğini ve ona çok benzediğimi söylüyordu. Doğru, çünkü biz Tatar olduğumuz için saçım ve sakalım da uzun olduğu için benziyordum. Daha sonra ailelerimizi tanıştırdık ve evlenmeye karar verdik. Ailesinin de desteği ve onayı ile Lisa Müslüman oldu ve hem köyümüzde hem Konya’da düzenlenen nişan, kına ve düğün töreni ile evlendik” dedi.
Lisa’nın düğünü için Konya’ya gelen anne-baba ve kardeşleri ve yakın akrabaları ile arkadaşları düğün süresince sempatik tavırları ve konuşmaları ile herkesin sevgisini kazandı. Düğün törenin en ilginç bölümü ise gelinin kuşağının erkek kardeşi tarafından bağlanması idi. Lisa Waller’in erkek kardeşi Björn Waller, ablasının kırmızı kuşağını gelenek üzerine üç sefer belinden dolandırdıktan sonra bağladı ve alnından öptü.
Daha sonra gerçekleştirilen pasta kesimi ve takı merasiminin ardından başlayan müzik programında Lisa’nın tüm ailesi damadın yakınları ile birlikte halay çekerek oyun havalarına eşlik etti. Düğün törenin ardından Lisa ve Hamit, alkışlar ve dualarla yeni yuvalarına uğurlanırken, kızını Türk geleneklerini uygun telli duvaklı gelin etmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen anne Kerstin Waller, “Kızımız hayatının en güzel kararını verdi. Bu kararında kendisini her zaman destekledik. Böylesine mutlu olması bizleri de mutlu etti. Hem kızım ile birlikte bir oğlum daha oldu. Damadımızın ailesi de akrabaları da çok iyi insanlar. Bu mutluluk hiç bitmesin isterim” diye konuştu.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.