İki Almanya'nın Birleşmesi Gününde Camilere Akın

İki Almanya'nın Birleşmesi Gününde Camilere Akın

İki Almanya’nın birleşmesinin 23’üncü yılı kutlandı. Almanya’daki camiler ise 1997 yılından bu yana bu günü “Camiler açık kapı günü” ilan etti.

İki Almanya’nın birleşmesinin 23’üncü yılı kutlandı. Almanya’daki camiler ise 1997 yılından bu yana bu günü “Camiler açık kapı günü” ilan etti. Camilerin bu yılki ağırlık verdiği konu ise İslamiyet’teki çevre bilinci oldu. Ziyaretçiler, İslam dini hakkında merak ettikleri sorulara seminerlerde cevap aldı.

Berlin eyaleti Sağlık Müsteşarı Emine Demirbüken-Wegner 3 Ekim'in camiler tarafından açık kapı günü ilan edilmesini çok güzel bulduğunu kaydetti. Her yıl açık kapı günlerine katıldığını belirten Demirbüken-Wegner, “Bu günler ölçüsüz değerlere sahip” dedi.

Berlin Şehitlik Camii Başkanı Ender Çetin, “Bugün yaklaşık üç dört bini aşkın insan bekliyoruz” dedi. “Biz burada ayrıca kültürel faaliyet gösteriyoruz” ifadesini kullanan Çetin, “Dinimizin ve camimizin tanıtımının yanı sıra, burada bugün toplumumuzun önyargılarını yıkmaya çalışıyoruz ” diye konuştu.

Alman ziyaretçiler ise böyle bir günü çok güzel bulduklarını ve genelde diğer günlerde camiye girmeye çekindiklerini ifade ettiler. Camiye girdiklerinde candan karşılandıklarını kaydeden ziyaretçiler, camide muhabbet eşliğinde içtikleri çaydan lezzet aldıklarını belirttiler.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.