İki Aile Arasındaki Ölümlü Kavga Kan Davasına Dönüşmeden Barışla Noktalandı

İki Aile Arasındaki Ölümlü Kavga Kan Davasına Dönüşmeden Barışla Noktalandı

Siirt’in Şirvan ilçesinde Ödümlü ve Çellek aileleri arasında çıkan kavgada 1 kişinin ölümüne ve 20 kişinin yaralanmasına neden olan olaylar barışla sonuçlandı.Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal,...

Siirt’in Şirvan ilçesinde Ödümlü ve Çellek aileleri arasında çıkan kavgada 1 kişinin ölümüne ve 20 kişinin yaralanmasına neden olan olaylar barışla sonuçlandı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeroğlu iki aile arasında bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın kan davasına dönüşmemesi için harekete geçti. Siirt’in Şirvan ilçesinde ikamet eden aileler arasında çıkan kavganın kan davasına dönüşmemesi için taraflar bir araya getirildi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol yeroğlu'nun katılımıyla Şirvan Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen tören ile husumetli aileler barıştırdı. Törende konuşan Kaymakam İbrahim Özdel, barış ve sulhta hayır olduğunu belirterek, "Zaman kavga zamanı değil, kardeşlik bağlarımızı güçlendirme zamanıdır. Kadere iman eden insanlar olarak Kur'an-ı Kerim ve hadisi şerif bize şunu buyuruyor: 'Barış ve sulhta hayır vardır.' Bu amaçla barış ve kardeşliğin bölgemizde daim olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen başta valimiz Mustafa tutulmaz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Barışın daim olması dileğinden bulunan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise insanların birbirlerine hoşgörüyle davranmasını beklediğini belirtti. Tutulmaz, "Bunun da sizler tarafından yapılacağına ve barışın da daim olacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Aile büyüklerinden Necat Cellek de şunları söyledi: "İki aile arasında çıkan kavgada bir kişi yaşamını yitirmişti. Bu bizi derinden üzdü. Ancak aradan çok kısa bir zaman geçmeden araya büyüklerimiz araya girerek tarafları barıştırdı. Temennimiz bu barışın daim olması ve bir daha küskünlük ve kavgaların yaşanmamasıdır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun."

Konuşmaların ardından taraflar el sıkışarak ve aileler Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barış için söz verdiler. Tören, verilen barış yemeğiyle sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.