Iı. Dünya Savaşı Gazisi Abd’yi Bir Uçtan Diğer Uca Koşuyor

Iı. Dünya Savaşı Gazisi Abd’yi Bir Uçtan Diğer Uca Koşuyor

II. Dünya Savaşı gazilerinden Ernie Andrus, 90 yaşında olmasına rağmen Amerika’yı bir uçtan uca koşuyor. Geçtiğimiz Ekim ayında California eyaletinin San Diego şehrinden koşmaya başlayan Andrus, bugün Arizona eyaletinden New Mexico sınırına...

II. Dünya Savaşı gazilerinden Ernie Andrus, 90 yaşında olmasına rağmen Amerika’yı bir uçtan uca koşuyor. Geçtiğimiz Ekim ayında California eyaletinin San Diego şehrinden koşmaya başlayan Andrus, bugün Arizona eyaletinden New Mexico sınırına ulaşmayı başardı.

10 aydır koşusuna devam eden Andrus, 90 yaşında olduğunu ve koşuyu en geç 94. yaş gününde ülkeyi bir uçtan diğer uca geçerek tamamlamayı hedeflediğini söyledi. Haftada 3 gün koştuğunu belirten ABD’li savaş gazisi, yaşlı bacaklarının kendisine izin verdiği sürece devam ettiğini, yorulduğunda dinlendiğini ve otostop çekerek karavanına geri döndüğünü anlattı. Sıradışı yolculuğunu sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan dostları ve taraftarları ile paylaşan Andrus, yerel bir televizyon kanalına verdiği mülakatta, “Yorulunca yardım isteyemeyecek kadar utangaç değilim. Her dinlenmeden sonra tekrar koşmak da benim için zor değil. Otostop çekip karavanıma dönmek de zor olmuyor. 90 yaşında bir kişinin başparmağı ile otostop çektiğini kim görse, almadan geçip gidemiyor.” diye konuştu.

Georgia eyaletinin Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan Brunswick yerleşkesinde koşusunu tamamlamayı planladığını belirten Andrus, bunu mutlaka yapacağını söyledi.

II. Dünya Savaşı gazisi Andrus, eğer parkuru tamamlayabilirse, 90 yaşında ABD'yi uçtan uca koşan ilk kişi olarak ismini tarihe yazdıracak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.