İhsanoğlu: Türkler Artık Korku İmparatorluğunda Yaşıyor

İhsanoğlu: Türkler Artık Korku İmparatorluğunda Yaşıyor

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Türklerin artık bir korku imparatorluğunda yaşadığını" söyledi.BBC Türkçe'nin haberine göre Times gazetesine mülakat veren İhsanoğlu, "Türkiye'nin vatandaşları sürekli siyasi ve dini inançlarına...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Türklerin artık bir korku imparatorluğunda yaşadığını" söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Times gazetesine mülakat veren İhsanoğlu, "Türkiye'nin vatandaşları sürekli siyasi ve dini inançlarına otosansür uyguluyor. Çünkü Erdoğan'ın sürekli atıfta bulunduğu 'diğerlerinin' parçası olmaktan korkuyorlar." dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, ayrılıkçılığın değil uyumun lideri olmayı hedeflediğini, Türkiye'nin de acilen buna ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Times muhabiri ise Nişantaşı'nda görüştüğü seçmenlerin hepsinin kendisine, İhsanoğlu'nun adını daha önce hiç duymadıklarını söylediğini, hatta bazılarının onun adını telaffuz etmekte de zorlandıklarını aktardı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir seçmenin ise Times muhabirine şunları söylediği aktarıldı: "İhsanoğlu'na oy vermeyeceğim. Ortada iki İslamcı arasında bir seçim var." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.