İhsanoğlu: Türkiye, İslam Dünyasına Demokraside İlham Kaynağı Olacak

İhsanoğlu: Türkiye, İslam Dünyasına Demokraside İlham Kaynağı Olacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova’da bir araya gelen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Prof.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova’da bir araya gelen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “demokratikleşme paketi”ni desteklediklerini söyledi.

Moskova’da Türk gazetecilere konuşan İİT Genel Sekreteri, “Ülkemiz bu sahada daha ileri, demokrasiye daha ileri adımlar atacak, böylece İslam dünyasında demokrat ülke olma durumunu pekiştirecek ve ilham kaynağı olmaya devam edecek.” dedi.

Rusya-İİT işbirliğini öven İhsanoğlu, “Rusya ile teşkilatımız arasındaki işbirliğinden dolayı çok memnunuz. Bu ilişkiyi başlatan Genel Sekreter olarak son 9 yıl içinde önemli mesafeler katettiğimizi memnuniyetle ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

İhsanoğlu, Moskova ziyaretinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir araya geldi ve işbirliği anlaşması imzaladı. Böylece Rusya ve İİT, işbirliğinin gelişimi ve sürekli istişare zemini için hukuksal bir yapı kuruldu. Lavrov, İhsanoğlu’na ortak basın toplantısında uluslar arası işbirliğine sağladığı katkı nedeni ile Rusya Dışişleri Bakanlığı madalyası takdim etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.