İhsanoğlu: ‘sen Şusun, Ben Buyum’ Demek Çok Ayıp

İhsanoğlu: ‘sen Şusun, Ben Buyum’ Demek Çok Ayıp

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın ‘benim için Gürcü dediler. Affedersin daha da çirkinini söylediler; Ermeni dediler' ve 'Ben Sünniyim, Kılıçdaroğlu Alevi, Demirtaş Zaza’ şeklindeki ifadelerinin...

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın ‘benim için Gürcü dediler. Affedersin daha da çirkinini söylediler; Ermeni dediler' ve 'Ben Sünniyim, Kılıçdaroğlu Alevi, Demirtaş Zaza’ şeklindeki ifadelerinin çok ayıp olduğunu belirtti.

Cihan TV Network’te yayınlanan Anadolu’da Sabah programına konuk olan Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün katıldığı bir televizyon programında söylediği ‘benim için Gürcü dediler. Affedersin daha da çirkinini söylediler; Ermeni dediler.’ şeklindeki sözleri değerlendirdi. Kendisinin asla böyle bir dil kullanmayacağını kaydeden İhsanoğlu, “İnsanlar kendi etnisitelerini tayin etme hakkına sahip değil ki. İnsan, babası anası neyse odur. Benim babam anam Türk. Ben bundan mutluyum. Ama başka türlü de olabilirdi. Yani dünyada bin tane farklı ırk var, millet var. Onların hepsi eşit insanlardır. Cenab-ı Allah bize Kur’an-ı Kerim’de ‘sizi değişik renklerde, değişik kabilelerde yarattık. Cenab-ı Allah nezdinde en iyiniz takva sahibi olanınızdır’ deniyor. Peygamber Efendimiz ‘Arab’ın Acem’e, Acem’in Arab’a üstünlüğü yoktur’ buyuruyor.” ifadelerini kullandı.

“Bu ifadeler çok ayıptır. Böyle insanlara ‘sen şusun, ben buyum’ demek çok ayıptır.” diyen İhsanoğlu, “Türkiye buna layık değil. Bu yarışa başladığım zaman dedim ki ‘medeni yarış olsun, çelebice olsun’ Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst makamı olan cumhurbaşkanlığı için yarışıyoruz. O makama yakışır bir yarış yapalım. Böyle pespaye, küstahça, mahalle kavgalarına benzer bir şeye girmemek lazım. Türkiye bunu istemiyor. Türkiye buna layık değil. Buna layık olanlar başka bir yerde bu kavgaları yapsınlar, milletin önünde yapmasınlar.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.