İhsanoğlu: Sakın Karanlık Eller, Şişko Kediler Oyunuzu Yemesin

İhsanoğlu: Sakın Karanlık Eller, Şişko Kediler Oyunuzu Yemesin

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, yarın yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vatandaşların sandıklara sahip çıkmasını istedi. İhsanoğlu, “Sakın karanlık eller, şişko kediler, fareler oyunuzu yemesin. Bu seçim biçilmiş...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, yarın yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vatandaşların sandıklara sahip çıkmasını istedi. İhsanoğlu, “Sakın karanlık eller, şişko kediler, fareler oyunuzu yemesin. Bu seçim biçilmiş kaftan olarak birisinin vücuduna göre yapılmış. Milli irade bu senaryoyu bozdu. Eşit olmayan şartlarda, adaletsiz bir yarış yaptılar. Bütün milletin imkanlarını, başbakanlık imkanlarını şirketlerin dükkanlarını tepe tepe kullandılar. Ama bu millet yarın bunun cevabını verecektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Seçim otobüsünden vatandaşları selamlayan İhsanoğlu, vatandaşlara karanfil dağıttı. Daha sonra kendisini karşılayan vatandaşlara seçim otobüsünden konuşan İhsanoğlu, yarın yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vatandaşların sandıklara sahip çıkmasını istedi. İhsanoğlu, “Sakın karanlık eller, şişko kediler, fareler oyunuzu yemesin. Bu seçim biçilmiş kaftan olarak birisinin vücuduna göre yapılmış. Milli irade bu senaryoyu bozdu. Eşit olmayan şartlarda, adaletsiz bir yarış yaptılar. Bütün milletin imkanlarını, başbakanlık imkanlarını şirketlerin dükkanlarını tepe tepe kullandılar. Bize 9 bin liradan fazla paraya müsaade etmediler. Ama bu millet yarın bunun cevabını verecektir.” diye konuştu.

Sandıktaki oylara hakim olunması gerektiğini kaydeden İhsanoğlu, “İlçe kurullarında birleştirme kurullarında dört göz olunuz. Sandıkta kazanılan masada kaybolmasın. Bütün dünya yarını konuşuyor. Yarın ki seçimler hakkında endişe içerisinde Avrupa konuşuyor, Amerika konuşuyor. Biz zaten biliyorduk, bütün dünyanın bunu bilmesi bizi sevindirmiyor, üzüyor. Üçüncü dünya ülkesi haline geldik. 2014’ün Türkiye’sindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Irak’taki vatandaşlara bomba yağdırıldığını hatırlatan İhsanoğlu, şöyle devam etti: “Oradaki Türkmenlere kimse sahip çıkmıyor. Bizimkiler sus pus. Teröristler bizim insanlarımızı, memurlarımızı rehin almışlar. Kimse ağzını açmıyor. Sen nasıl susarsın. Hani sen Müslümansın, hani sen Türk’sün. Nerede o politikacılarımız ‘Bizde habersiz Ortadoğu’da kuş uçmaz, Ortadoğu’nun kararı bu kadim masadan verilir’ diyen yalancı pehlivanlar nerede.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin parti kavgası olmadığını belirten İhsanoğlu, “Siz partinize başkan seçmiyorsunuz. Siz bir aile reisi seçiyorsunuz. Onun partili olmaması lazım. Partili olursa memleketi 2’ye böler. Bugün devlet ve millet için oy veriniz.”

İhsanoğlu, konuşmasının ardından seçim otobüsü ile Arvavutköy’e hareket etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.