İhsanoğlu: Fotoğraf Çekenlerle İlgili Suç Duyurusunda Bulanacağız

İhsanoğlu: Fotoğraf Çekenlerle İlgili Suç Duyurusunda Bulanacağız

Türkiye’nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu oyunu kullandı. Yasak olmasına rağmen bazı seçmenlerin pusulaların fotoğrafını çektikleri haberlerini aldıklarını belirten İhsanoğlu, "Bizim temennimiz seçimin dürüstlük içerisinde...

Türkiye’nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu oyunu kullandı. Yasak olmasına rağmen bazı seçmenlerin pusulaların fotoğrafını çektikleri haberlerini aldıklarını belirten İhsanoğlu, "Bizim temennimiz seçimin dürüstlük içerisinde tarafsızlık içinde yürütülmesidir. Ancak sabahleyin aldığımız bazı haberlerde bazı sandıklarda görevlilerin telefonları alıkoymadıkları, bazı seçmenlerin pusulayı mühürledikten sonra fotoğrafını çektikleri, çıkan sesleri arkadaşlarımız kaydetmiş. Biz bunları suç duyurusunda bulunuyoruz." dedi.

İhsanoğlu Sarıyer Yeniköy’de oturduğu evin yakınında bulunan Yeniköy İlköğretim Okulu’nda eşi Füsun ve oğullarıyla birlikte oyunu kullandı. İhsanoğlu’nu çok sayıda gazeteci takip etti.

Oyunu kullandıktan sonra İhsanoğlu basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilere oylarını kullanıp, kullanmadığını soran İhsanoğlu, “Bu her şeyden üstün bir görevdir. Bu mukaddes bir görevdir. Bunu hep beraber yapmamız lazım. Konuşmamı yaptıktan sonra oylarınızı kullanmanızı istiyorum.” diye konuştu.

Türkiye’nin seçim kampanyasını dün akşam bitirdiğini ifade eden İhsanoğlu, “Yığınlar, sessiz yığınlar, Türk milleti sandık başına gidiyor. Hür iradesiyle mührünü basıyor. Bu akşam Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanının kim olduğunu öğrenecek. Biz burada seçimle ilgili, siyasetle ilgili bir şey söylemeyeceğiz. 30 gün kafi değildi. Kampanya adaletsiz bir şekilde yapıldı. Orantısız güçler arasında seçim yürütüldü. Ama biz milletimizin sağduyusundan eminiz. Bizim temennimiz seçimin dürüstlük içerisinde tarafsızlık içinde yürütülmesidir. Ancak sabahleyin aldığımız bazı haberlerde bazı sandıklarda görevlilerin telefonları alıkoymadıkları, bazı seçmenlerin pusulayı mühürledikten sonra fotoğrafını çektikleri, çıkan sesleri arkadaşlarımız kaydetmiş. Biz bunları suç duyurusunda bulunuyoruz. Çünkü seçim kanununda ve YSK'nın gönderdiği genelgede oy sırasında insanların telefonlarının 2-3 dakikalık için alıkonulması isteniyor. Çünkü geçen dönemde bunu gösterip, bunun karşılığında menfaatler temin edildiğini biliyoruz. Temennimiz bu seçimlerin temiz bir şekilde milli iradeye gölge düşürülmeden yapılmasıdır. Bütün dünyanın gözü bizde. Avrupa İşbirliği ve Güvenliği Teşkilatı'nın, ABD’nin gözü bizde. Kongre üyeleri mektup yazdılar Başkan Obama'ya 77 milyonun hassasiyeti her şeyden üstündür.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ilk defa cumhurbaşkanının halkın oylarıyla belirlendiğini dikkat çeken İhsanoğlu, “Seçimin dürüst bir şekilde yürütülmesini istiyoruz. Aksi takdirde Türkiye büyük bir demokrasi krizi yaşayacaktır. Türkiye’nin buna ihtiyacı yok. Etrafımız krizlerle dolu. Ülkemizde de gerginlik had safhada. Bu seçimin neticesinde toplumumuz gerginlikten kurtulması temennisiyle bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Çünkü demokrasi bu demektir.” şeklinde konuştu.

İhsanoğlu, "Seçimin sonucu ne olur?" şeklindeki soru üzerine ise şu cevabı verdi: “Benim temennim ve tahminim, bunu rahatlıkla birinci turda kazanacağız.”

İhsanoğlu, anketler ve sonuçla ilgili soruya şu cevabı verdi: "En iyi en doğru anket bu gün yapılacak. Benim temennim ve tahminim, bunu rahatlıkla birinci turda kazanacağız."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.