İhracatçılar, Sarp'ın Yetersizliğinden Şikâyetçi

İhracatçılar, Sarp'ın Yetersizliğinden Şikâyetçi

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Sarp Sanır Kapısı’nın fiziki yetersizliğinden dolayı TIR geçişlerinde sorun yaşandığını belirtti. Gürdoğan, Muratlı Kapısı’nın açılmasıyla Sarp’ın...

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Sarp Sanır Kapısı’nın fiziki yetersizliğinden dolayı TIR geçişlerinde sorun yaşandığını belirtti. Gürdoğan, Muratlı Kapısı’nın açılmasıyla Sarp’ın da rahatlayacağını söyledi.

Gürcistan tarafında 16 TIR aynı anda geçebilirken Türk tarafında sadece 4 TIR’ın geçebildiğini ifade eden DKİB Başkanı Gürdoğan, kapıda genişleme yapmanın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Yolcu geçişleri ile TIR araç geçişlerinin aynı güzergahtan olması, free shopların da aynı alan içinde olması, TIR-taksi trafiğinin ayrılmamasının trafikte büyük karmaşaya neden olduğuna savunan Gürdoğan , “Bir TIR’da herhangi bir evrak eksikliği olduğunda, sürücüsü gerekli evrakı düzenleyebilmek için saatlerce zaman harcayabiliyor. Orada bir park alanı olmadığı için arkasındaki bütün TIR’lar da bekleme yapmak zorunda kalıyor. Gürcistan tarafı da özellikle turizm mevsiminde TIR’ların Batum içinden geçmesini istemediği için TIR geçişlerini sınırlı alıyor. Ayrıca Türk tarafına gelişlerde park yeri uygulaması yapıyorlar. Sarp Kapısı’nın giriş ve çıkışlarında var olan bu eksikliklerden dolayı Türk TIR şoförleri araçlarını parka çekiliyor ve onlara büyük cezai müeyyideler uygulanıyor. Bütün bu sorunlar Muratlı Kapısı’nın biran önce tamamlanarak açılmasında da aciliyet arz ediyor.” diye konuştu.

Muratlı Kapısı’nın açılarak ticaretin o kapıya yönlendirilmesinin kaçınılmaz olduğunu savunan Gürdoğan, “Orta yoğunluktaki Sarp Kapısı’nın free shoplarının ve diğer birimlerin üst kata çıkarılarak istimlak alanı içindeki yeni yere kaydırılması, yeniden bir planlamayla bu kapının sıkıntılarının giderilmesi büyük önem arz ediyor.” dedi.

Gürdoğan, Sarp Kapısı’ndan kimlik kartı ile geçişlerin de suistimal edildiğini, Türk imajını zedeleyici boyutlara ulaşan sonuçlar doğurduğunu, bu durumun da yetkililer tarafından yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini öne sürdü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.